«ΑΡΙΑΔΝΗ 21»

Πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου στον Πατραϊκό Κόλπο (εικόνες)

polyethniki-askisi-narkopolemoy-ston-patraiko-kolpo-eikones-561318721
polyethniki-askisi-narkopolemoy-ston-patraiko-kolpo-eikones-561318724

Πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου διεξήχθη, από τις 27 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου. Η «Αριάδνη 21», όπως ονομάζεται η άσκηση τύπου INVITEX, διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό σε ετήσια βάση και περιλαμβάνει εκπαιδευτικά αντικείμενα διαφόρων μορφών πολέμου με έμφαση στον ναρκοπόλεμο με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και την προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων.

polyethniki-askisi-narkopolemoy-ston-patraiko-kolpo-eikones0

polyethniki-askisi-narkopolemoy-ston-patraiko-kolpo-eikones2

polyethniki-askisi-narkopolemoy-ston-patraiko-kolpo-eikones4

Η άσκηση εστιάζει στη δοκιμή και αξιολόγηση των διαδικασιών ναρκοπολέμου και των αντίστοιχων εκδόσεων τακτικής σε συμμαχικό πλαίσιο.

polyethniki-askisi-narkopolemoy-ston-patraiko-kolpo-eikones6

polyethniki-askisi-narkopolemoy-ston-patraiko-kolpo-eikones8

polyethniki-askisi-narkopolemoy-ston-patraiko-kolpo-eikones10

polyethniki-askisi-narkopolemoy-ston-patraiko-kolpo-eikones12

Όπως ανακοινώθηκε, στην «Αριάδνη 21» συμμετείχαν η φρεγάτα «Ύδρα» ως πλοίο έδρας του διοικητού Διοικήσεως Ναρκοπολέμου, πλοιάρχου Α. Ρόκα, το ναρκοθηρευτικό «Ευρώπη», η κανονιοφόρος «Νικηφόρος», οι μονάδες της συμμαχικής αντιναρκικής δύναμης Standing NATO Mine Countermeasures Group Two αποτελούμενη από τα τουρκικά πλοία «TCG Sokullu Mehmet Pasa», «TCG Ayvalik», το γαλλικό ναρκοθηρευτικό «FS ORION», το ισπανικό ναρκοθηρευτικό «ESPS Tajo», το βουλγαρικό ναρκοθητευτικό «BGS Tsibar», το ιταλικό ναρκοθητευτικό «ITS Termoli», το ρουμανικό υδρογραφικό «Ros A. Catuneanu», ομάδες εξουδετερώσεως ναρκών, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο της διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, καθώς και αξιωματικοί παρατηρητές από την Αίγυπτο και τη Ρουμανία.