Στις 60.000 οι δόσεις εμβολίου τη Δευτέρα στην Ελλάδα

Στις 60.000 οι δόσεις εμβολίου τη Δευτέρα στην Ελλάδα

Επιταχύνεται η διαδικασία, φθάνοντας τις 2 εκατ. δόσεις συνολικά στη χώρα εντός της εβδομάδας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους 60.000 ημερήσιους εμβολιασμούς αγγίζει από τη Δευτέρα η Ελλάδα, φθάνοντας ως το τέλος της εβδομάδας τα 2 εκατομμύρια δόσεις στον πληθυσμό της χώρας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης στον ΣΚΑΪ 100,3.

Για πρώτη φορά από την έναρξης της εμοβολιαστικής διαδικασίας, και χάρη και στη λειτουργία των νέων, μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε Ελληνικό και Περιστέρι, ο αριθμός των δόσεων που θα χορηγηθούν τη Δευτέρα θα ανέλθει στις 60.000 περίπου.

Ο κ. Κοντογεώργης πρόσθεσε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεπεραστεί ο αριθμός των 2 εκατ. δόσεων που θα έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα. «Έως τις αρχές Μαΐου θα έχουμε ένα σημαντικό τείχος ανοσίας», εκτίμησε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στο data.gov.gr, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν ήδη χορηγηθεί 1,83 εκατ. δόσεις, με σχεδόν 660.000 άτομα να έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Το Σάββατο ξεπεράστηκε ο αριθμός των 50.000 ημερήσιων εμβολιασμών, δήλωσε στον ίδιο ραδιοσταθμό τη Δευτέρα ο Υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι μόνο τον Απρίλιο θα γίνουν 1,5 εκατ. εμβολιασμοί και έως τα τέλη Μαΐου θα έχουν γίνει συνολικά πάνω από 4,5 εκατ. εμβολιασμοί.

Πηγή: ΣΚΑΪ 100,3, data.gov.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή