Τα καρέ που «πρόδωσαν» τη σπείρα που διέπραττε απάτες με super cars (βίντεο)

Τα καρέ που «πρόδωσαν» τη σπείρα που διέπραττε απάτες με super cars (βίντεο)

Τι αποκαλύπτει η δικογραφία της υπόθεσης - «Κλειδί» το υλικό από τις κάμερες

2' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε τη σπείρα που διέπραττε εικονικές κλοπές με super cars, αλλά και τον τρόπο δράσης της, αποκαλύπτει η δικογραφία της υπόθεσης, το περιεχόμενο της οποίας βρίσκεται σε γνώση της «Κ».

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές έχουν προβεί σε έξι συλλήψεις Ελλήνων και αλλοδαπών για την υπόθεση, ενώ ακόμη ένας ημεδαπός αναζητείται. 

Το χρονικό της υπόθεσης 

«Εγκέφαλος» της απάτης φέρεται να είναι ιδιοκτήτης μάντρας με μεταχειρισμένα, πολυτελή οχήματα στη Νέα Ερυθραία.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο συνεργός του, γυναικολόγος στο επάγγελμα με τον οποίον συνδέονται φιλικά, αγόρασε από τη μάντρα μια Bentley έναντι 170.000 ευρώ, την οποία ασφάλισε για 200.000 ευρώ.

Στη συνέχεια την πάρκαρε σε χώρο στάθμευσης του «Ελ. Βενιζέλος» και πήγε στην Αλβανία, με τους συλληφθέντες να σκηνοθετούν, όπως αποδείχθηκε, την κλοπή για να εισπράξουν τα ασφάλιστρα.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Φεβρουάριο ο γυναικολόγος κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ότι του αφαίρεσαν την Bentley από πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Το όχημα, χωρίς τον κινητήρα, τις πόρτες, το καπό και άλλα εξαρτήματα, βρέθηκε την επομένη της καταγγελίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Οπως διαπιστώθηκε, ο γυναικολόγος, κατ΄ εντολή του ιδιοκτήτη της μάντρας, στάθμευσε το αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο και επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο, ενώ αμέσως μετά παρέλαβε τη Bentley μέλος της σπείρας, την οδήγησε σε αποθήκη, όπου την αποσυναρμολόγησε μαζί με συνεργούς. 

Στη συνέχεια, μέλη της σπείρας μετέφεραν το σασί και άλλα μηχανικά μέρη του οχήματος στη Μεταμόρφωση, προκειμένου μετά τη δήλωση κλοπής να αιτηθεί ο γυναικολόγος αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία.

Τα μέλη της σπείρας θα μοιράζονταν μεταξύ τους το μεγάλο ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στην εξιχνίαση

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, οι αρχές, κατά την «εξερεύνηση» της Bentley στο σημείο που είχε βρεθεί μετά την αποσυναρμολόγησή της, εντόπισαν στο εσωτερικό της δακτυλικό αποτύπωμα αλλοδαπού (ενός εκ των συλληφθέντων). 

Ωστόσο, το «κλειδί» που οδήγησε στην εξιχνίαση ήταν το υλικό από κάμερες σε παρακείμενες επιχειρήσεις της αποθήκης στη Μεταμόρφωση. 

Από αυτό προέκυψε ότι την ημέρα της «κλοπής», ο δράστης της μετέβη στο αεροδρόμιο με το αυτοκίνητο του γυναικολόγου (μάρκας Peugeot) και οδηγό τον ιδιοκτήτη της μάντρας, προκειμένου να αφαιρέσει τη Bentley. 

Eν συνεχεία, με τη βοήθεια συνεργών του, την μετέφερε στην αποθήκη, από την οποία αποχώρησε, επιβιβαζόμενος μάλιστα σε όχημα ιδιοκτησίας της μάντρας. 

Παράλληλα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας του Αεροδρομίου, για πάνω από έναν μήνα μετά τη δήλωση της κλοπής, ερευνούσαν το κλειστό κύκλωμα καμερών του αεροδρομίου, αλλά και σε όλη τη διαδρομή από την Αττική Οδό έως τη Μεταμόρφωση. 

Οι αρχές προχώρησαν, επιπλέον, σε άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών όλων των εμπλεκομένων. 

Από αυτές προέκυψε ότι ο γυναικολόγος, κατ΄ εντολή του ιδιοκτήτη της μάντρας, δήλωσε την κλοπή του οχήματος, το οποίο αποσυναρμολογήθηκε από τους δύο αλλοδαπούς συλληφθέντες στην αποθήκη της Μεταμόρφωσης και εν συνεχεία μετέφερε κάποια μηχανικά του μέρη σκόπιμα στον τόπο που εντοπίστηκαν από τους άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., με στόχο να εξαπατήσει την ασφαλιστική εταιρεία και να εισπράξει την αποζημίωση, ύψους 200.000 ευρώ, τα οποία θα διένειμε ο ιδιοκτήτης της μάντρας στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας. 

Μάλιστα, ο τελευταίος, όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία, είχε προσπαθήσει ακόμη τρεις φορές στο παρελθόν να αποζημιωθεί με εικονικές κλοπές (αυτοκινήτων Porsche και Dodge), για μια εκ των οποίων συνελήφθη. 

Στην εν λόγω υπόθεση, μάλιστα η κλοπή είχε δηλωθεί στο A.T. Κυψέλης από γυναίκα, νόμιμη εκπρόσωπο της μάντρας, ενώ και σε αυτή την περίπτωση, μέλη της σπείρας είχαν επίσης αποσυναρμολογήσει το όχημα στην ίδια αποθήκη.

Ενα εξ αυτών δε, όπως προέκυψε από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, δήλωνε ιδιαίτερα δυσαρεστημένο που δεν είχε λάβει την αμοιβή που είχε συμφωνήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή