Άμεσα στους δρόμους τα νέα λεωφορεία των ΟΣΥ

Άμεσα στους δρόμους τα νέα λεωφορεία των ΟΣΥ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επεσαν» οι υπογραφές για την προμήθεια με τη μέθοδο του leasing των μεταχειρισμένων λεωφορείων που αναμένεται να ενταχθούν σταδιακά τις επόμενες ημέρες στον στόλο των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες). Ο διαγωνισμός πέρασε από διάφορες περιπέτειες, καθώς σε πρώτη φάση η σχετική σύμβαση δεν εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκαλώντας καθυστέρηση περίπου ενός μηνός στην έλευση των οχημάτων. Στη συνέχεια, και ύστερα από διευκρινίσεις του υπουργείου Υποδομών, εγκρίθηκε η σχετική σύμβαση, η οποία υπεγράφη μεταξύ των ΟΣΥ και των εταιρειών Εθνική Leasing A.E., Αφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ και Αφοί Παπαδάκη Εμπορική Οχημάτων Α.Ε. – MED Bus. Η διάρκεια της σύμβασης είναι τριετής με δικαίωμα μονομερούς παράτασης από τις ΟΣΥ για ένα ακόμη έτος. Ταυτόχρονα η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς των οχημάτων μετά τη λήξη της σύμβασης. Τα οχήματα θα ξεκινήσουν να εντάσσονται στο τακτικό πρόγραμμα δρομολογίων των ΟΣΥ άμεσα, ενισχύοντας το συγκοινωνιακό έργο του φορέα με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Πρόκειται για 293 μεταχειρισμένα λεωφορεία ηλικίας έως 10 ετών, τα οποία θα ενισχύσουν τουλάχιστον 16 λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΑ στις οποίες σήμερα παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού. Μέρος του διαγωνισμού που αφορούσε την προμήθεια 40 αρθρωτών 18μετρων λεωφορείων κηρύχθηκε άγονος, καθώς δεν συγκεντρώθηκαν προσφορές. Ετσι αποφασίστηκε να αυξηθεί το σύνολο των υπόλοιπων λεωφορείων κατά 15%, με τον συνολικό αριθμό οχημάτων που προμηθεύεται ο ΟΑΣΑ μέσω leasing να διαμορφώνεται στα 293, εκ των οποίων τα 243 θα είναι 12μετρα και τα 50 θα είναι 18μετρα αρθρωτά.

«Η υπογραφή των συμβάσεων με τις τρεις αναδόχους εταιρείες ολοκληρώνει στην πράξη μια αναδιοργάνωση που άρχισε τον Μάρτιο του 2020, με πρώτη κίνηση την επαναφορά στην κυκλοφορία μεγάλου μέρους των υφιστάμενων οχημάτων, την πρόσληψη 423 οδηγών και τεχνιτών και την ενίσχυση τώρα με αυτά τα λεωφορεία EURO V – 10 ετών και νεότερα. Με πραγματικά fast track και απόλυτα διαφανείς διαδικασίες –όπως και οι δύο ανεξάρτητες αρχές, ΑΣΕΠ και Ελεγκτικό Συνέδριο, αποφάνθηκαν– προχωράμε στην επίτευξη του βασικού στόχου, που είναι ο απόλυτος εκσυγχρονισμός των δημόσιων οδικών συγκοινωνιών προς όφελος του επιβατικού κοινού», δήλωσε μετά την υπογραφή της σύμβασης ο διευθύνων σύμβουλος των ΟΣΥ Στέφανος Αγιάσογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή