7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας «Αφορμή για στοχασμό και έγκυρη ενημέρωση»

7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας «Αφορμή για στοχασμό και έγκυρη ενημέρωση»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχοντας ιδρυθεί το 1948, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), θέσπισε την 7η Απριλίου, ημέρα δημιουργίας του, ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day), στην οποία -κατ’ έτος- αναδεικνύονται σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας.

Μεσούντος του τρίτου κύματος της COVID-19, με τον νέο κορωνοϊό να έχει στερήσει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους, την πανδημία και τα λοκντάουν να έχουν αλλάξει ριζικά την καθημερινότητα δισεκατομμυρίων ανθρώπων και τα εμβόλια να ανοίγουν ένα ελπιδοφόρο αύριο, η ημέρα αυτή αποτελεί αφορμή για στοχασμό και για αναγνώριση της σημαντικότητας της έγκυρης ενημέρωσης πάνω στα θέματα της υγείας.

Κορυφαία θέση παγκόσμια στα ζητήματα της υγείας -έρευνα, ενημέρωση, θεραπεία κ.ά.- κατέχει η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ (Harvard Medical School). Τα θεματικά έντυπά της «Θέματα Υγείας» -με θέματα Παθολογίας, Καρδιολογίας, Γυναικολογίας και Ανδρολογίας- ενημερώνουν με ζωντανό και απλό τρόπο και φέρνουν τους αναγνώστες σε επαφή με κορυφαίους επιστήμονες, πρωτοπόρες έρευνες και έγκριτες συμβουλές γύρω από ένα πλήθος θεμάτων.

Τα «Θέματα Υγείας» του Harvard Medical School, κυκλοφορούν μεταφρασμένα και στην Ελλάδα, κάθε Τετάρτη με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή