Σχολεία: Άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου εισηγείται η κυβέρνηση

Σχολεία: Άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου εισηγείται η κυβέρνηση

1' 20" χρόνος ανάγνωσης

Με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, συνεδριάζει αυτή την ώρα η επιτροπή των ειδικών με αντικείμενο εάν, πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν ξανά διά ζώσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται ειδικότερα το άνοιγμα των λυκείων και είναι πιθανό να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις μέσα στην ημέρα.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί το άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου, καθώς θεωρείται δύσκολο για τους καθηγητές να κάνουν τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου δια ζώσης και των άλλων δύο βαθμίδων μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Αν η επιτροπή καταλήξει σε μια εισήγηση πιθανόν να υπάρξουν ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας και σήμερα το απόγευμα. 

Διαβάστε επίσης:
• Καλύτερο Πάσχα από πέρσι, αλλά με πολλά κρούσματα προβλέπει ο Μ. Δερμιτζάκης
• Self-tests: Ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σε μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς

«Η Επιτροπή έχει ήδη συζητήσει ότι θα πάμε σε ένα άνοιγμα σχολείων εφόσον υπάρχει η δυνατότητα για υποχρεωτικά self-tests. Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν ήδη φτάσει στη χώρα μας, κι εκτιμούμε ότι έως αύριο θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κένρτρων, έως το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εφοδιαστεί όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουμε τη Δευτέρα τα σχολεία, καθώς έχουν μείνει επί μακρόν κλειστά και αυτό έχει μια σοβαρότατη επιβάρυνση όχι μόνο για την ψυχική υγεία των μαθητών, αλλά και με ζητήματα μαθησιακά», επεσήμανε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρωτίστως τα Λύκεια. «Τα δημοτικά σχολεία έχουν παραμείνει για μακρύτερο διάστημα ανοιχτά και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης του σχολικού έτους», ανέφερε.