Καρέ καρέ η δράση της σπείρας των supercars

Καρέ καρέ η δράση της σπείρας των supercars

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 8.03 το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου ένα από τα μέλη του κυκλώματος, 42 ετών, έφτασε με ένα λευκό Peugeot 107 που οδηγούσε συνεργός του στο «Ελ. Βενιζέλος».

Αποβιβάστηκε και κινήθηκε προς το parking του αεροδρομίου. Χωρίς να ψάξει ανάμεσα στα εκατοντάδες παρκαρισμένα αυτοκίνητα κινήθηκε κατευθείαν στο πολυτελές όχημα μάρκας Bentley που βρισκόταν στον χώρο στάθμευσης P1.

Με τη χρήση κλειδιού άνοιξε την πόρτα, έβαλε μπροστά τη μηχανή και έφυγε.

Στη συνέχεια μετέφερε την πολυτελή Bentley σε κρυφό συνεργείο που φέρεται να διατηρούσε το κύκλωμα στη Μεταμόρφωση. Εκεί αφαίρεσαν από το πολυτελές αυτοκίνητο τον κινητήρα και άλλα μηχανικά μέρη.

Στις 9 το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου, τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται ότι με τρέιλερ που ήταν προσαρμοσμένο σε ένα Lada Niva μετέφεραν και εγκατέλειψαν το κουφάρι της Bentley σε ερημικό δρόμο της Μεταμόρφωσης.

Σκοπός τους να το εντοπίσει η αστυνομία, όπως και έγινε 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο η κλοπή θα επιβεβαιωνόταν και το κύκλωμα θα εισέπραττε τα ασφάλιστρα ύψους 200.000 ευρώ.

Τι εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.

Το κουφάρι του πολυτελούς αυτοκινήτου θα επέστρεφε στον ιδιοκτήτη του, γυναικολόγο – συνεργό του κυκλώματος.

Στο παράνομο συνεργείο θα γινόταν η επανασυναρμολόγησή του. Τα μέλη της σπείρας θα άλλαζαν τον αριθμό πλαισίου του και το super car θα «έβγαινε» εκ νέου για πώληση, σε μάντρα στη Νέα Ερυθραία, που έχει στην ιδιοκτησία του ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της απάτης.

Dodge και Porsche Cayenne

Το κύκλωμα είχε εφαρμόσει την ίδια μεθοδολογία άλλες τουλάχιστον δύο φορές στο παρελθόν σκηνοθετώντας την κλοπή δύο ακόμα πολυτελών οχημάτων μάρκας Dodge και Porsche Cayenne.

Είχε κατηγορηθεί το 2016

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» είχε κατηγορηθεί και το 2016 σε βαθμό κακουργήματος για κλοπές και απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή