Lockdown: Μήνυμα από Διαρκή Ιερά Σύνοδο προς την κυβέρνηση για το Πάσχα

Lockdown: Μήνυμα από Διαρκή Ιερά Σύνοδο προς την κυβέρνηση για το Πάσχα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνει η Εκκλησία της Ελλάδος για συνεργασία ενόψει της λειτουργίας των ναών κατά την περίοδο του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, μετά τη χθεσινή τακτική συνεδρίασή της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) δήλωσε ότι «αποφάσισε τη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για τη λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων».

Μάλιστα η ΔΙΣ αποφάσισε να συνέλθει εκ νέου μέσα στον Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων. Στόχος είναι να υπάρξει γρήγορη συνεννόηση με την κυβέρνηση για τη λειτουργία των ναών και να αποτραπεί τυχόν ένταση στις σχέσεις των δύο πλευρών, όπως κατά τα Θεοφάνια. Το Πάσχα είναι στις 2 Μαΐου, ωστόσο πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν οι χώροι λατρείας των μουσουλμάνων κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που αρχίζει στις 12 Απριλίου και κορυφώνεται στις 12 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή