Θεσσαλονίκη: Ο υπάλληλος «πίσω» από δύο ένοπλες ληστείες βενζινάδικου

Θεσσαλονίκη: Ο υπάλληλος «πίσω» από δύο ένοπλες ληστείες βενζινάδικου

53" χρόνος ανάγνωσης

Τον υπάλληλο του πρατηρίου βενζίνης, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, «έδειξαν» οι έρευνες της αστυνομίας ως «εμπνευστή» για τις δύο ένοπλες ληστείες που έχουν γίνει στην ίδια την επιχείρηση που εργαζόταν. 

Αναλυτικότερα, ο 46χρονος Έλληνας κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε ένοπλη ληστεία στο βενζινάδικο,  ενώ φέρεται να εμπλέκεται ως ηθικός αυτουργός σε δεύτερη ληστεία που έγινε στο ίδιο πρατήριο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για 46χρονο Έλληνα και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Οι ληστείες, την εξιχνίαση των οποίων ανακοίνωσε η αστυνομία, έγιναν τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2019, με συνολική λεία 760 ευρώ. Στην πρώτη περίπτωση, ο 46χρονος κατήγγειλε στις τοπικές αστυνομικές Αρχές ότι είχε πέσει θύμα ληστείας από ένοπλο που του άρπαξε τις εισπράξεις, αλλά από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προέκυψε πως «είχε προηγηθεί συνεννόηση» με τον δράστη που αποτελούσε τον συνεργό του.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, μετά από σχεδιασμό του κατηγορούμενου, έναν μήνα μετά έγινε η δεύτερη ληστεία με φυσικό δράστη τον συνεργό του, ο οποίος υπό την απειλή όπλου ακινητοποίησε άλλον υπάλληλο και πήρε τις εισπράξεις του πρατηρίου.