Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλων

Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα σε κινητά και ακίνητα, με τον όρο να μην παρεμποδίζεται η λειτουργία της κατά τα διεθνώς ισχύοντα, επέτρεψε με απόφαση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας, τηρώντας τις απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες.

Η κατάσχεση θα γίνει σε εκτέλεση απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση που αφορούσε σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις υπαλλήλων της πρεσβείας, που είχαν δει το φώς της δημοσιότητας  προκαλώντας αίσθηση και εγείροντας ερωτήματα για τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ είχαν απασχολήσει και την ελληνική δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

«Την απόφαση για χορήγηση της αιτηθείσας και προβλεπόμενης άδειας από το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για αναγκαστική εκτέλεση κατά της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Πρεσβείας στην Αθήνα έλαβε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τη θετική γνώμη επί της σχετικής αίτησης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η αιτηθείσα άδεια χορηγείται υπό τον όρο ότι η αναγκαστική εκτέλεση δεν θα διενεργηθεί εις βάρος των αναφερόμενων στο άρθρο 22 παρ. 3 της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 (ΝΔ 503/70), καθώς και των πραγμάτων (ακινήτων ή κινητών) που εξυπηρετούν την άσκηση κυριαρχικής εξουσίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή