ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προς Λοιμωξιολόγους: Να συνυπολογίστει η οικονομική καταστροφή μας

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προς Λοιμωξιολόγους: Να συνυπολογίστει η οικονομική καταστροφή μας

Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), με την οποία ζητεί να συνυπολογιστεί στις αποφάσεις της και «η οικονομική καταστροφή του λιανεμπορίου της πόλης, το οποίο παραμένει κλειστό τους τελευταίους πέντε μήνες και συνεχόμενα επί 70 ημέρες».

Διαβάστε ακόμη: Εφιάλτης στον δρόμο με τα καταστήματα μετά την πανδημία

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, παρά το γεγονός ότι το λιανεμπόριο ήταν κλειστό, το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μην επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα στην πόλη την περασμένη Δευτέρα, όπως ίσχυσε για άλλες περιοχές της χώρας.

«Όλο το διάστημα των πέντε κουραστικών μηνών για τον κόσμο, στα λεωφορεία υπάρχει συνωστισμός, στους δρόμους το ίδιο, στην παραλία το ίδιο. Το λιανεμπόριο κλειστό. Ο ιός όμως συνεχίζει να καλπάζει. Ό,τι και να φταίει, δυστυχώς το αποτέλεσμα για εμάς είναι το ίδιο, “απόλυτη καταστροφή”. Ο θάνατος του εμποράκου», υπογραμμίζεται στην επιστολή της διοίκησης του ΕΣΘ, με τα μέλη της να διερωτώνται ακόμα πώς είναι δυνατόν, με το ίδιο ιικό φορτίο, να ανοίγουν τα σχολεία της πόλης.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί ακυρώθηκε το άνοιγμα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Αχαΐα

«Όντας σίγουροι ότι στο ζύγι του βάρους του ιικού φορτίου θα συνυπολογίσετε την οικονομική καταστροφή του εμπορίου της πόλης και όχι μόνο, χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε την κρίση σας, ευχόμαστε οι επόμενες αποφάσεις σας να εμπεριέχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, που οδηγούν στην έξοδο της χώρας από την πανδημία», τονίζεται.