Κύκλωμα super cars: Οι συνομιλίες των κατηγορουμένων

Κύκλωμα super cars: Οι συνομιλίες των κατηγορουμένων

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πιάσανε και λύσανε το Bentley ρε, το κάνανε κουρκούτι. Δεν την κάνει πρώτη φορά τη δουλειά, την έκανε και με το Porsche του Σπ. (σ.σ. αναφορά σε τηλεοπτική περσόνα)». Συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα των super cars κατέγραψε η αστυνομία στο διάστημα από τα μέσα Μαρτίου έως και τη σύλληψή τους, την 5η Απριλίου. «100 χιλιάρικα θα πάρει από την ασφάλεια. Ομως, έτσι και τον ανακαλύψουν θα πάει μέσα με τη μία», ακούγεται να λέει μηχανικός, μέλος της σπείρας, σε συνομιλία με φίλο του, αναφερόμενος στη σκηνοθετημένη κλοπή της Bentley από το πάρκινγκ του «Ελ. Βενιζέλος». Το «κόλπο» θα απέφερε στο κύκλωμα κέρδη 180.000 ευρώ, όσο δηλαδή η ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση κλοπής. «Εκείνο το Gembalia δεν είναι Gembalia, είναι απλό Cayenne το οποίο το έχουνε κάνει Gembalia γιατί πήρανε τα λεφτά από την Ασφάλεια», αναφέρει σε επόμενη επικοινωνία του ο ίδιος μηχανικός. 

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 6 άτομα, ανάμεσα στα οποία ο ιδιοκτήτης μιας μάντρας με μεταχειρισμένα πολυτελή οχήματα στη Νέα Ερυθραία, η σύζυγός του και ένας γνωστός γυναικολόγος – ιδιοκτήτης της Bentley που χρησιμοποιήθηκε στην ασφαλιστική απάτη. Η υπόθεση ήρθε στο φως από έρευνα της Ασφάλειας του «Ελ. Βενιζέλος». Αφορμή υπήρξε η δήλωση κλοπής της μαύρης Bentley από το πάρκινγκ του αεροδρομίου, το πρωί της 24ης Φεβρουαρίου. «Αφού πέρασα τα προβλεπόμενα τεστ και τον διαβατηριακό έλεγχο, μετέβηκα προς το πάρκινγκ για να αποχωρήσω από τον αερολιμένα. Φτάνοντας στο προαναφερθέν σημείο διαπίστωσα ότι άγνωστος δράστης είχε αφαιρέσει το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου», είχε καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών ο γυναικολόγος που κατηγορείται ως συνεργός.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι το όχημα αφαίρεσε από το πάρκινγκ του «Ελ. Βενιζέλος» ένας 42χρονος Βούλγαρος και το μετέφερε σε μυστικό συνεργείο στη Μεταμόρφωση. Εκεί οι μηχανικοί της σπείρας το αποσυναρμολόγησαν ώστε να παρουσιάζει την εικόνα ενός οχήματος που «σκυλεύτηκε» για τα ανταλλακτικά του και μετέφεραν το κουφάρι του σε ερημικό δρόμο της Μεταμόρφωσης προκειμένου να το εντοπίσει η αστυνομία. Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούσαν ότι θα εισέπρατταν την ασφαλιστική αποζημίωση, ενώ στη συνέχεια θα επανασυναρμολογούσαν την Bentley διαθέτοντάς την εκ νέου για πώληση.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του αεροδρομίου έφτασαν στα ίχνη τους από τα βίντεο των καμερών ασφαλείας που λειτουργούν στο «Ελ. Βενιζέλος», στην Αττική Οδό αλλά και στην περιοχή της Μεταμόρφωσης. «Ποντίκια ρε, πολλά έξω, μας βλέπουν», ακούστηκαν να λένε στη θέα των αστυνομικών που περικύκλωσαν τα σπίτια τους για να τους συλλάβουν. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες στο στάδιο της προανάκρισης ομολόγησαν και υπέδειξαν ως εγκέφαλο της απάτης τον ιδιοκτήτη της μάντρας μεταχειρισμένων, που έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει δίωξη για παρόμοια υπόθεση. 

Οι έξι συλληφθέντες απολογήθηκαν χθες ενώπιον του ανακριτή. Ο 55χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας, φερόμενος ως εγκέφαλος, που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Δημήτρη Γκαβέλα, ομολόγησε την ανάμειξή του στην εικονική δήλωση κλοπής της Bentley, αρνήθηκε ωστόσο ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τις άλλες δύο ασφαλιστικές απάτες που του αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. Μετά την απολογία του προφυλακίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή