Καθυστερήσεις δρομολογίων: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακόμα μετράει τις πληγές της «Μήδειας»

Καθυστερήσεις δρομολογίων: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακόμα μετράει τις πληγές της «Μήδειας»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μήνες πέρασαν από τη σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια» που έπληξε όλη τη χώρα και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια εξακολουθούν να εκτελούνται με προβλήματα και καθυστερήσεις λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου. Οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια και οι διακοπές στην κυκλοφορία συρμών αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στον βασικό κορμό του δικτύου (Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα) όσο και σε τμήματα του προαστιακού (Αθήνα – Χαλκίδα). Η ίδια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μάλιστα κατά την επαναφορά των δρομολογίων της στις 18 Φεβρουαρίου μετά το «χτύπημα» της «Μήδειας» (14/2) που ακινητοποίησε το σύνολο του δικτύου, ενημέρωσε τους επιβάτες της ότι «υπάρχει πιθανότητα μικρών καθυστερήσεων» καθώς η κυκλοφορία διεξαγόταν σε μονή γραμμή.

Είναι ενδεικτικό ότι στο τμήμα της γραμμής μεταξύ Αγίου Στεφάνου και Αφιδνών δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η ηλεκτροκίνηση, με αποτέλεσμα οι συρμοί να αλλάζουν μηχανή από ηλεκτροκίνητη σε ντιζελοκίνητη για τη δρομολόγηση στο συγκεκριμένο τμήμα. Οι μηχανές αντικαθίστανται με ηλεκτροκίνητες στον σιδηροδρομικό σταθμό Οινόης και οι αμαξοστοιχίες συνεχίζουν ηλεκτροκίνητα μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Το αντίστροφο συμβαίνει και στην κάθοδο. «Η κατάσταση αυτή της υποδομής, καθώς και οι συνεπακόλουθες κυκλοφοριακές επιπτώσεις της, βαρύνει τους δρομολογιακούς χρόνους στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα αλλά και στη διαδρομή Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιρρίπτοντας εκ νέου το σύνολο της ευθύνης στον διαχειριστή της υποδομής (ΟΣΕ). 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε για πολλοστή φορά σε έκδοση ανακοίνωσης με την οποία ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού «για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στα δρομολόγιά της στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, καθώς και σε ορισμένα δρομολόγια του προαστιακού Αθήνα – Χαλκίδα», ενώ ταυτόχρονα «κουνάει το δάχτυλο» στον ΟΣΕ για την καθυστέρηση στην επιδιόρθωση των ζημιών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή