Τζανάκης: Έως 20.000 τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Τζανάκης: Έως 20.000 τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 18.000 με 20.000 υπολογίζονται τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζεται και αναλύει η ομάδα του καθηγητή πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκου Τζανάκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «αν κάναμε με ένα μαγικό τρόπο τεστ και στους 10 εκατομμύρια Έλληνες θα βρίσκαμε θετικούς 18.000 με 20.000».

Ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι έως τις 20 Απριλίου αναμένεται τα νέα κρούσματα να είναι περί τα 3.000 με 4.000 ενδεχομένως και παραπάνω λόγω των self-test. Ωστόσο δεν αναμένεται να αλλάξει η δυναμική της πανδημίας στο σύστημα υγείας.

Οι δείκτες που θα «δείξουν» προς τα που πάει η πανδημία θα είναι πλέον το ισοζύγιο εισερχόμενων-εξερχόμενων στα νοσοκομεία. Η μείωση των νοσηλευομένων με κορωνοϊό αναμένεται μετά τις 20 Απριλίου και λίγο αργότερα θα αρχίσει να είναι αρνητικό το ισοζύγιο των εισαγωγών-εξαγωγών στις ΜΕΘ και η μείωση των θανάτων.

Στο ερώτημα εάν θα είναι δυνατό οι πολίτες να μεταβούν σε άλλους νομούς για το Πάσχα, ο καθηγητής εκτιμά ότι με την έλευση των self-test θα πρέπει να αλλάξει η λογική διαχείρισης και να απενοχοποιηθεί η ανθρώπινη δραστηριότητα σε συνδυασμό με την αύξηση της ατομικής ευθύνης.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή