Να ανοίξει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη προτείνει η κυβέρνηση

Να ανοίξει το λιανεμπόριο σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη προτείνει η κυβέρνηση

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις περιοχές της Αχαΐας, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης πρότεινε η κυβέρνηση στην Επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα για το ζήτημα της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid.

Ωστόσο, όπως τονίζουν από την κυβέρνηση η Επιτροπή είναι αυτή που θα αποφασίσει εξετάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοϊός: Το σχέδιο για μαθήματα και εξετάσεις στα σχολεία

Στην περίπτωση που η εισήγηση των ειδικών είναι αρνητική, τότε εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα καταστήματα στις τρεις περιοχές στις 19 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις κύριες παράμετροι που θα ληφθούν γενικότερα υπόψη από τους ειδικούς για το ζήτημα της χαλάρωσης των περιορισμών, είναι η πίεση που υφίσταται το σύστημα Υγείας λόγω της πανδημίας, η κόπωση του πληθυσμού, τα self-test και η πορεία του εμβολιασμού κατά της Covid.

Στο τραπέζι των εμπειρογνωμόνων δεν αποκλείεται να τεθεί και η επέκταση των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές, μετά τη δοκιμή που έγινε το Σαββατοκύριακο. Άλλωστε, και ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο σημειώνοντας ότι «είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή