Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός σε ενέδρα έπεσε χθες το μεσημέρι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Δολοφονήθηκε λίγα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του, στον Αλιμο. Είναι η δεύτερη ένοπλη επίθεση κατά δημοσιογράφου στην Ελλάδα μέσα σε διάστημα μόλις οκτώ μηνών. Τον περασμένο Αύγουστο, άγνωστοι είχαν αποπειραθεί να δολοφονήσουν έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια τον Στέφανο Χίο. Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Δύο μαρτυρίες στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ.

Ο φόνος του Γιώργου Καραϊβάζ έγινε χθες στις 2.30 το μεσημέρι στην οδό Αννίνου, στον Αλιμο. Επιστρέφοντας από τον τηλεοπτικό σταθμό Star όπου εργαζόταν, ο δημοσιογράφος στάθμευσε το αυτοκίνητό του κοντά στην είσοδο του σπιτιού του και αποβιβάστηκε. Εκείνη τη στιγμή, δύο άτομα που επέβαιναν σε χαμηλού κυβισμού μοτοσικλέτα, πιθανόν σκούτερ, τον πλησίασαν και ο συνεπιβάτης άνοιξε πυρ εναντίον του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ενημέρωσης, οι δράστες πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο με πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Δέχτηκε 10 σφαίρες στο στήθος και στο κεφάλι, ενώ από το σημείο της ενέδρας περισυνελέγησαν 13 κάλυκες. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Φον ντερ Λάιεν: Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ

Επεσε αιμόφυρτος στο έδαφος λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του σπιτιού του, όπου τη στιγμή του φόνου βρίσκονταν η σύζυγος και ο γιος τους. Τη σκηνή της δολοφονίας του δημοσιογράφου είδαν δύο τουλάχιστον αυτόπτες μάρτυρες. Είπαν στους αστυνομικούς ότι το πιστόλι του εκτελεστή έφερε σιγαστήρα, ότι ο ένας από τους εκτελεστές φορούσε στρατιωτικού τύπου τζάκετ καθώς και ότι ο οδηγός της μοτοσικλέτας φορούσε κράνος, ενώ ο συνεπιβάτης μια χειρουργική μάσκα. Λίγη ώρα μετά τη δολοφονία έγινε έλεγχος σε ένα σκούτερ που προσομοίαζε σε εκείνο που επέβαιναν οι δράστες. Οι επιβάτες του, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν σχέση με τον φόνο του δημοσιογράφου. Την έρευνα για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ανέλαβε το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, τα στελέχη του οποίου το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναζητήσουν στοιχεία για το φόνο σε κάμερες ασφαλείας και τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

⇒ Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.-1

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους δημοσιογράφους του αστυνομικού ρεπορτάζ, με μακρά θητεία στον ΑΝΤ1. Τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει την ιστοσελίδα Bloko.gr, στην οποία δημοσίευε ειδήσεις κυρίως αστυνομικού ενδιαφέροντος. Το περασμένο καλοκαίρι σε κείμενά του με σαφή δηκτική διάθεση είχε σχολιάσει το γεγονός ότι το όνομά του αναφερόταν σε έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για διαφθορά στην αστυνομία. «Ολα θα απαντηθούν, καθώς είναι μία καλή ευκαιρία να διερευνηθούν στην ουσία τους όλα όσα γράφαμε για το δίκτυο αστυνομικής διαφθοράς από τις αρχές της δεκαετίας του 2000», έγραφε σε ένα από τα κείμενά του. 

Με αντίστοιχη ανάρτησή του στο Bloko.gr είχε θελήσει να απαντήσει και σε κριτική που του είχε ασκηθεί από ορισμένους κύκλους και για τη φιλική σχέση που διατηρούσε με τον Δημήτρη Καπετανάκη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο. «Η δημοσιογραφική σχέση με τον Δημήτρη Καπέ ανάγεται στο 1996 κι έκτοτε συνοδεύεται με σχέσεις ειλικρίνειας. Πολύ περισσότερης ειλικρίνειας απ’ ό,τι με επιφανείς αξιωματικούς». Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν έχουν προσδιορίσει τα κίνητρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Επί του παρόντος μιλούν για «συμβόλαιο θανάτου», καθώς η εκδοχή να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, όπως εκείνη εις βάρος του Σωκράτη Γκιόλια το 2010, δεν συγκεντρώνει σε αυτήν τη φάση μεγάλες πιθανότητες. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συμβόλαιο θανάτου βλέπει η ΕΛ.ΑΣ.-2

Συνεργάτες του, αστυνομικοί ρεπόρτερ τον αποχαιρέτισαν με το εξής κείμενο στο Βloko.gr: «Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή