Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποια στοιχεία ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. – Πώς έδρασαν οι δολοφόνοι

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποια στοιχεία ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. – Πώς έδρασαν οι δολοφόνοι

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επαγγελματίες δολοφόνοι» που έδρασαν οργανωμένα εκτιμούν πως βρίσκονται πίσω από την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε ακόμη: Μ. Χρυσοχοΐδης: «Ειδεχθές έγκλημα» η δολοφονία Καραϊβάζ

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μόλις ο δημοσιογράφος στάθμευσε το αυτοκίνητό του και αποβιβάστηκε απ’ αυτό τον πλησίασαν οι δύο δράστες, που επέβαιναν σε ένα σκούτερ σκούρου χρώματος. Ο οδηγός φορούσε κράνος και ο συνεπιβάτης στρατιωτικού τύπου, χακί τζάκετ με κουκούλα, χειρουργική μάσκα και γυαλιά ηλίου

Όπως προκύπτει, τον δημοσιογράφο πυροβόλησε ο συνεπιβάτης, ενώ στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 13 κάλυκες διαμετρήματος 9 mm, με τις αρχές να αναφέρουν πως χρησιμοποιήθηκε ένα πιστόλι.

Η νεκροψία αναμένεται να γίνει σήμερα και πιθανολογείται ότι ο άτυχος δημοσιογράφος δέχτηκε περισσότερες από έξι σφαίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκτελεστής του έδωσε τη χαριστική βολή πυροβολώντας τον ανάμεσα στα φρύδια.

«Πρόκειται για οργανωμένη εκτέλεση από επαγγελματίες δολοφόνους», εκτιμούν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που ερευνούν την υπόθεση.

Από τις 8 σήμερα το πρωί κλιμάκια αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας κα μαρτυρίες αυτοπτών κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε ο δημοσιογράφος από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR μέχρι το σπίτι του στον Άλιμο.

Από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες και τις βολίδες θα προκύψει εάν το πιστόλι του εκτελεστή είχε σιγαστήρα ή όχι.

Πιθανόν ο εκτελεστής άρχισε να πυροβολεί πριν το σκουρόχρωμο σκούτερ να ακινητοποιηθεί πλήρως. Στη συνέχεια, ο οδηγός παρέμεινε στη μοτοσικλέτα και ο συνεπιβάτης κατέβηκε και πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Στο σημείο υπήρχαν υπάλληλοι του Δήμου που είδαν τη σκηνή της δολοφονίας και κατέθεσαν σχετικά, ενώ θεωρείται πιθανό στο σημείο να υπήρχε ομάδα υποστήριξης κάτι που μένει να αποδειχθεί από τα βίντεο και λοιπά ευρήματα που θα συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή