ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Νίκος Μαγγίνας

Απεβίωσε ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Νίκος Μαγγίνας

Έφυγε από τη ζωή έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό ο προσωπικός φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Νίκος Μαγγίνας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, πληροφορηθείς τον αιφνίδιο θάνατο του στενού συνεργάτη του, τέλεσε, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Ο Νικόλαος Μαγγίνας, γέννημα θρέμμα της Κωνσταντινούπολης, αγάπησε από πολύ μικρός την τέχνη της φωτογραφίας. Ήδη από τα νεανικά του χρόνια κατέγραφε με τον φακό του τη ζωή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ομογένειας αλλά και την καθημερινότητα στις δύο ακτές του Βοσπόρου.

Ως μαθητής του Ζωγραφείου Λυκείου συμμετείχε σε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την παλαιά Πόλη κερδίζοντας ειδικό έπαινο. Νεαρός ξεκίνησε να συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες που δημοσίευαν φωτορεπορτάζ του.

Τα τελευταία 30 χρόνια αποτύπωσε συστηματικά τη δράση και το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τον οποίο συνόδευσε στις ανά τον κόσμο ποιμαντικές επισκέψεις του.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αποχαιρετίζει τον εμβληματικό Νίκο Μαγγίνα.

«Έφυγες νωρίς Νίκο, μα δεν μπόρεσες να φύγεις από την αγαπημένη μας Πόλη και το Φανάρι, ούτε από τον Πατριάρχη μας», σημειώνει. «Τους υπηρέτησες όλους με υποδειγματική, έμπρακτη, θυσιαστική αφοσίωση. Αιωνία η μνήμη και το παράδειγμά σου. Ο φακός σου έσβησε, η ματιά σου όμως είναι ζωντανή», προσθέτει.

Στην απώλεια του Νίκου Μαγγίνα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης.

«Απίστευτο! Απεβίωσε ο φίλος Νίκος Μαγγίνας, ο αφοσιωμένος, ταλαντούχος φωτογράφος – συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη μας Βαρθολομαίου, από τον κορωνοιό», ανέφερε ο κ. Διαματάρης.

«Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του. Θα μας λείψει πολύ» πρόσθεσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ