Δολοφονία Καραϊβάζ: Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία των δύο εκτελεστών

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία των δύο εκτελεστών

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πρώτη φωτογραφία των δύο εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ από κάμερα ασφαλείας κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

Ειδικότερα, στη φωτογραφία φαίνονται οι δύο δράστες να φεύγουν πάνω σε σκούτερ από το σημείο της δολοφονίας και να κατευθύνονται προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο οδηγός του φαίνεται να φοράει κράνος, ενώ ο άλλος δράστης, που, σύμφωνα με μαρτυρίες, κατέβηκε από το δίκυκλο και τραυμάτισε θανάσιμα τον δημοσιογράφο, φοράει σκούφο και λαιμουδιέρα.

Δείτε το σχετικό πλάνο στο 2.58, όπως προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο μικροσκόπιο έχουν μπει το τηλέφωνο και ο υπολογιστής του δημοσιογράφου, καθώς και τα κείμενα που έχει γράψει τελευταία στην ιστοσελίδα bloko.gr, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής, προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στο κίνητρο του εγκλήματος.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μ. Χρυσοχοΐδης: «Ειδεχθές έγκλημα» η δολοφονία Καραϊβάζ

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχθηκε συνολικά 10 σφαίρες. Όπως προκύπτει από τη νεκροψία, το θύμα δέχθηκε έξι σφαίρες στον θώρακα, δύο στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη.

Τα τραύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με την έκθεση, προκλήθηκαν τελευταία, κάτι που επιβεβαιώνει μαρτυρία από τον τόπο του εγκλήματος, που ανέφερε πως ο δολοφόνος πριν φύγει πυροβόλησε το πεσμένο στο πεζοδρόμιο θύμα στο κεφάλι, δίνοντας του τη χαριστική βολή.

Πώς έδρασαν οι δολοφόνοι

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι «επαγγελματίες δολοφόνοι» που έδρασαν οργανωμένα βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, μόλις ο δημοσιογράφος στάθμευσε το αυτοκίνητό του και αποβιβάστηκε απ’ αυτό τον πλησίασαν οι δύο δράστες, που επέβαιναν σε ένα σκούτερ σκούρου χρώματος.

Ο οδηγός φορούσε κράνος και ο συνεπιβάτης στρατιωτικού τύπου, χακί τζάκετ με κουκούλα, χειρουργική μάσκα και γυαλιά ηλίου. Όπως προκύπτει, τον δημοσιογράφο πυροβόλησε ο συνεπιβάτης, ενώ στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 13 κάλυκες διαμετρήματος 9 mm, με τις αρχές να αναφέρουν πως χρησιμοποιήθηκε ένα πιστόλι.

Λ. Οικονόμου: Οι έρευνες δείχνουν οργανωμένο έγκλημα

Μιλώντας το μεσημέρι στη δημόσια τηλεόραση, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ανέφερε ότι υπάρχει μία σειρά δολοφονιών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος».

Όπως τόνισε, είναι νωρίς για να δοθούν με ασφάλεια τα κίνητρα του εγκλήματος. «Ερευνούμε διάφορα θέματα με τα οποία κατά καιρούς υπήρχε μία ενασχόλησή του από διάφορες πλευρές. Η ώρα αυτή είναι για δουλειά από την πλευρά να συνεχίσουμε όσο το δυνατόν να συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία» πρόσθεσε.

Επεσήμανε, δε, ότι «είναι αναμφισβήτητα από τις δύσκολες υποθέσεις διότι και ο τρόπος με τον οποίον έγινε αυτή η στυγερή δολοφονία αλλά και αυτές που έχουμε καταγράψει και έχουν συμβεί ειδικά θα έλεγα την τελευταία τριετία, δείχνουν ότι είναι από συμβόλαια θανάτου, είναι από οργανωμένες εγκληματικές δραστηριότητες, οι οποίες αναμφισβήτητα έχουν και έναν συντελεστή θα έλεγα σημαντικής δυσκολίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή