Β. Παπευαγγέλου: Πιθανός εμβολιασμός μαθητών πριν τη νέα σχολική χρονιά

Β. Παπευαγγέλου: Πιθανός εμβολιασμός μαθητών πριν τη νέα σχολική χρονιά

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελπίδα να έχουν εγκριθεί εμβόλια κατά του κορωνοϊού και για παιδιά ηλικίας 12-15 ετών πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς εξέφρασε η παιδίατρος και λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διαδικασία αδειοδότησης εμβολίων έχει κινηθεί με ταχύτητα μέχρι τώρα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το βράδυ της Κυριακής, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι οι κλινικές μελέτες φαρμάκων και εμβολίων στα παιδιά κάτω των 18 ετών, έπονται των ενηλίκων.

Επεσήμανε, δε, ότι διεξάγεται ήδη κλινική μελέτη του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά 12-15 ετών, με αποτελεσματικότητα 100%, όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη: Λύκεια: Επιστροφή στα θρανία με μέτρα και self-test

Η κ. Παπαευαγγέλου συμπλήρωσε πως γι’ αυτό το λόγο η εταιρεία έχει ζητήσει αδειοδότηση από τον αρμόδιο αμερικανικό οργανισμό (FDA), με στόχο να εμβολιαστούν παιδιά πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο εμβολιασμού μαθητών και στην Ελλάδα πριν τη νέα σχολική χρονιά, απάντησε ότι «με το πόσο γρήγορα έχει πάει η αδειοδότηση των εμβολίων, θέλω να πιστεύω πως μέχρι το φθινόπωρο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα έχει εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer για ηλικίες 12-15».

Σημείωσε εξάλλου ότι εκκινούν τώρα οι μελέτες και για παιδιά 5-11 ετών, ενώ θα ακολουθήσουν και για μικρότερα παιδιά.

Δείτε ακόμη: Λύκεια: Στο 0,27% η θετικότητα στα self-tests μαθητών και εκπαιδευτικών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή