Δημόπουλος: Αντιικά φάρμακα για κορωνοϊό θα χορηγούνται από στόμα

Δημόπουλος: Αντιικά φάρμακα για κορωνοϊό θα χορηγούνται από στόμα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στάδιο παραγωγής αντιικών φαρμάκων που θα εμποδίζουν την εξέλιξη της νόσησης για όσους έχουν προσβληθεί από τον νεό κορωνοϊό βρίσκονται οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Όπως δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, στον ΣΚΑΪ, τα φάρμακα αυτά θα χορηγούνται από το στόμα σε ασθενείς που ανιχνεύονται με κορωνοϊό.

«Στο πρόσφατο συνέδριο χημείας ανακοινώθηκε ότι η Pfizer παράγει ένα φάρμακο με αντιική δράση και το οποίο θα μπει σε κλινικές δοκιμές. Αυτό, το οποίο θα συμβεί, όπως και στη γρίπη, είναι ότι θα αναπτυχθούν φάρμακα αντιικά, τα οποία χορηγούνται από το στόμα και τα οποία θα βοηθήσουν πολύ, γιατί θα δίνονται σε άτομα που έχουν νοσήσει, είναι στο σπίτι και δεν χρειάζονται νοσοκομείο. Παράλληλα με το εμβόλιο θα αναπτυχθούν και ειδικά θεραπευτικά αντιικά φάρμακα για να εμποδίσουν την έξελιξη της νόσησης», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε το φάρμακο δεν θα είναι διαθέσιμο άμεσα, αλλά μέσα στους επόμενους δύο τρεις μήνες, καθώς τώρα ξεκινούν οι κλινικές δοκιμές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή