Μαρία Κάλλας: Στο φως επιστολές για ναρκωτικά και κακοποίηση

Μαρία Κάλλας: Στο φως επιστολές για ναρκωτικά και κακοποίηση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία πολύ πιο τραγική εικόνα της ζωής της Μαρίας Κάλλας έρχεται στο φως, μετά τις νέες αποκαλύψεις και τη δημοσίευση επιστολών της μεγάλης σοπράνο που απεικονίζουν τις δύσκολες σχέσεις που είχε με τον άντρα, τη μητέρα της και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Σύμφωνα με τη Lyndsy Spence, που επιμελήθηκε τη νέα βιογραφία της Κάλλας, η ίδια απέκτησε για πρώτη φορά πρόσβαση στην αδημοσίευτη αλληλογραφία της σοπράνο και άλλο αρχειακό υλικό.

Η συγγραφέας αναφέρει πως στις επιστολές της Κάλλας αναγράφονται περιστατικά κακοποίησης που υπέστη από τον Ωνάση. Όπως λέει, ειδικά το 1966, έγινε τόσο βίαιος απέναντί της που έφτασε να απειληθεί η ζωή της. «Υπάρχουν επίσης άβολες πληροφορίες από το ημερολόγιο μιας από τις πιο κοντινές φίλες της για τον τρόπο που τη νάρκωνε ο Ωνάσης, κυρίως για σεξουαλικούς λόγους. Σήμερα θα το κατηγοριοποιούσαμε αυτό ως βιασμό», σημειώνει η Spence.

⇒ Διαβάστε επίσης: Η Μαρία για την Κάλλας: «Η ζωή δεν μπορεί να είναι τόσο βασανιστική, δεν αξίζω τόσο πόνο»

Σε επιστολές προς τη γραμματέα της, η Κάλλας φέρεται να γράφει για τον Ωνάση: «Δεν θα ήθελα να με πάρει τηλέφωνο και να αρχίσει να με βασανίζει ξανά», ενώ για τον σύζυγό της λέει πως της πήρε τα μισά λεφτά και τα έβαλε στο όνομά του κατά τη διάρκεια του γάμου της.

Σε άλλο σημείο, επισημαίνεται πως «η μητέρα της Κάλλας πούλησε ιστορίες στον Τύπο και την εκβίαζε. «Ξέρεις τι κάνουν οι σταρ ταπεινής προέλευσης μόλις γίνουν πλούσιοι; Τον πρώτο μήνα ξοδεύουν τα πρώτα τους χρήματα για να κάνουν ένα σπίτι για τους γονείς τους και να τους καλομάθουν με πολυτέλειες … Τι έχεις να πεις Μαρία;», φέρεται να της έγραψε η μητέρα της.

Η Spence αναφέρει πως έφτασαν στα χέρια της «τρεις τεράστιες συλλογές που δόθηκαν σε διάφορα αρχεία το 2019 και ήταν αδημοσίευτες μέχρι τώρα».

Το βιβλίο της Spence με τις αποκαλύψεις (Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas) αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Ιουνίου.

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή