Self-tests: Μόνο 613 θετικοί μαθητές και καθηγητές

Self-tests: Μόνο 613 θετικοί μαθητές και καθηγητές

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση με την υλοποίηση του σχεδίου για την επιστροφή των λυκείων της χώρας στη διά ζώσης λειτουργία από χθες, με τη διενέργεια self-tests. Ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν πολύ μικρός σε σχέση με το σύνολο μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού, ενώ, όπως ανέφερε στην «Κ» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, σημαντικό είναι ότι η πολυδαίδαλη διαδικασία της προετοιμασίας για self tests σε τόσο μεγάλο αριθμό πολιτών στέφθηκε με επιτυχία. 

Ειδικότερα, θετικά ήταν τα τεστ 613 μαθητών και καθηγητών, ενώ έγιναν 250.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις εκπαιδευτικών και μαθητών. «Το νόημα της συγκεκριμένης παρέμβασης δημόσιας υγείας είναι η έγκαιρη ανίχνευση και απομόνωση των ολιγοσυμπτωματικών και ασυμπτωματικών μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να διακοπεί η αλυσίδα μετάδοσης και να πετύχουμε την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Οσοι είχαν θετικό τεστ έμειναν στο σπίτι τους και δεν εξέθεσαν τους συμμαθητές και τους συναδέλφους τους σε κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Αυτή είναι η μεγάλη χρησιμότητα του νέου εργαλείου ανίχνευσης του ιού. Και η πρώτη εφαρμογή του χαρακτηρίζεται από μεγάλη επιτυχία», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Σύμφωνα με την ίδια, παρελήφθησαν πάνω από 380.000 τεστ μέσα σε τρεις ημέρες και έγιναν 250.000 ηλεκτρονικές δηλώσεις εκπαιδευτικών και μαθητών.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το 3ο ΓΕΛ Ιλίου, το 2ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου και το 5ο ΓΕΛ Αιγάλεω. Eνα ζήτημα που απασχόλησε τις συνομιλίες της με τους εκπαιδευτικούς αφορούσε τον εμβολιασμό. Σύμφωνα με την υπουργό, «η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εμβολιασμοί, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται πλέον και εκπαιδευτικοί». 

Τέλος, σε κατάληψη προχώρησαν χθες οι μαθητές στο 6ο, στο 7ο, στο 11ο και στο 12ο Λύκειο Πατρών, διαμαρτυρόμενοι ότι τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν δύο εβδομάδες πριν από τις διακοπές του Πάσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή