ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Σαρηγιάννης: Να «θυσιάσουμε» το Πάσχα στο χωριό, για να έχουμε καλό καλοκαίρι

Δ. Σαρηγιάννης: Να «θυσιάσουμε» το Πάσχα στο χωριό, για να έχουμε καλό καλοκαίρι

Την άποψη ότι θα πρέπει να «θυσιαστεί» το Πάσχα στο χωριό, προκειμένου να η Ελλάδα να έχει μπροστά της ένα καλύτερο καλοκαίρι, εξέφρασε την Τρίτη ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα», ο καθηγητής, αναφερόμενος στις ημέρες των εορτών τόνισε: «Θα προτιμούσα να μην κάνουμε στο χωριό γιατί θα ήταν καλό να κάνουμε ένα καλό καλοκαίρι, να μην γκρεμίσουμε αυτό που θα έχουμε χτίσει έως τότε, να το διατηρήσουμε και να το στερεώσουμε».

Ο ίδιος επισήμανε ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας πορείας αποκλιμάκωσης πανελλαδικά και στην Αττική και σιγά σιγά και στη Θεσσαλονίκη, ενώ εξέφρασε ενστάσεις για το άνοιγμα της εστίασης, με φόντο τα «κορωνοπάρτι» των τελευταίων ημερών.

«Θα πρέπει να μη ρίξουμε τις άμυνες, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και τις μάσκες, τις αποστάσεις κλπ και να μεγιστοποιήσουμε την εφαρμογή των self test», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα της υγείας.

«Στα 250.000 selt test που έγιναν το Σαββατοκυριάκο και τη Δευτέρα βρέθηκαν περίπου 600 ασυμπτωματικοί, πράγμα που δείχνει ότι οι πιθανότητες να κολλήσουν αυτοί οι άνθρωποι άλλους είναι πολύ μεγάλες. Θα βρούμε από αυτούς και άλλους από την ιχνηλάτηση», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα δούμε αποσυμπίεση στις ΜΕΘ προς το τέλος του μήνα.