Κορωνοϊός: Καταλήψεις σχολείων και συλλαλητήρια

Κορωνοϊός: Καταλήψεις σχολείων και συλλαλητήρια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λιγοστές καταλήψεις σχολικών μονάδων ξεκίνησε η διά ζώσης λειτουργία των λυκείων, με εκείνη του 4ου Λυκείου Πετρούπολης να κερδίζει τις εντυπώσεις λόγω του αιτήματος. 

Συγκεκριμένα, μαθητές του λυκείου στην Πετρούπολη διαμαρτύρονται για τις συνθήκες έναρξης των σχολείων, δηλώνοντας ότι ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι προτιμότερο να ανοίξουν τα φροντιστήρια. Από την άλλη, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας (φέρεται φίλα προσκείμενη στη Νεολαία του ΚΚΕ) έχει προγραμματίσει ανοιχτή συνεδρίαση στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας την Κυριακή 25 Απριλίου. Ζητεί να αυστηροποιηθούν τα μέτρα πρόληψης για μαθητές και εκπαιδευτικούς όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων.

Μαζί με τους μαθητές, η Διδασκαλική Ομοσπονδία –με αιτήματα για «ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε ή όξυνε η πανδημία»– μετέχει σε πορεία σήμερα στις 6.30 μ.μ. από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. Για αύριο προγραμματίζονται εκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα – στην Αθήνα από τα Προπύλαια στη 1 μ.μ.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μην εφαρμοστεί η ελάχιστη βάσης εισαγωγής όπως έχει εξαγγελθεί για τις προσεχείς Πανελλαδικές Εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή