Παυλάκης: Κίνδυνος να ξαναφουντώσει ο κορωνοϊός με ένα άνοιγμα το Πάσχα

Παυλάκης: Κίνδυνος να ξαναφουντώσει ο κορωνοϊός με ένα άνοιγμα το Πάσχα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποίηση ότι θα ξαναφουντώσει ο κορωνοϊός στην περίπτωση που επιτραπούν οι μετακινήσεις προς την επαρχία το Πάσχα απευθύνει ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης

«Μην με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα θα είμαι ο κακός της παρέας» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, εκτιμώντας πως το άνοιγμα των μετακινήσεων θα ήταν ρίσκο στην προκειμένη φάση.

Διαβάστε επίσης

⇒Διελκυνστίδα ειδικών για το «Πάσχα στο χωριό»

⇒Lockdown: «Παράθυρο» για άνοιγμα εστίασης αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά

Ο ερευνητής ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει, η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί, εντούτοις το πρόβλημα είναι ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει.

Ο καθηγητής ανέφερε πως «πρέπει να πάμε γρήγορα στην αποδόμηση του κύματος της πανδημίας για να περάσουμε ένα λογικό καλοκαίρι και από άποψη διακοπών και από άποψη οικονομικών» είπε.

Επιπρόσθετα, συνέστησε τήρηση των μέτρων, προσοχή τόσο από την πλευρά όσων εμβολιάστηκαν όσο και από την πλευρά αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφυγή εσωτερικών χώρων και χρήση μάσκας. Τέλος, είπε πως οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα. 

Στο μεταξύ μεγάλη πίεση δέχεται το σύστημα Υγείας, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων κατέγραψε αριθμό ρεκόρ την Τρίτη (13/4).

Ειδικότερα, στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 802 ασθενείς, ενώ στα ύψη βρίσκεται κι ο αριθμός των κρουσμάτων, καθώς καταγράφηκαν 4.033 μολύνσεις.

Θετικά νέα, ωστόσο, έρχονται από την σύγκριση των κρουσμάτων των τελευταίων 10 ημερών με το προηγούμενο δεκαήμερο κατά την οποία προκύπτει μια πτωτική τάση όσον αφορά στην διασπορά του ιού.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή