Αρκουμανέας: Πτώση του δείκτη θετικότητας για πρώτη φορά μετά απο 11 εβδομάδες

Αρκουμανέας: Πτώση του δείκτη θετικότητας για πρώτη φορά μετά απο 11 εβδομάδες

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από 11 εβδομάδες συνεχούς ανόδου, ο δείκτης θετικότητας άρχισε να πέφτει, τόνισε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, επισημαίνοντας ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν υπάρχει σταθεροποίηση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 103,3», ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε πως την πρώτη εβδομάδα του Ιανουάριου ήταν στο 1,82 και έφτασε στο 6,4. Ωστόσο, χθες εμφάνισε για πρώτη φορά πτωτική τάση και έφτασε στο 5,3%.

Όπως εκτίμησε ο κ. Αρμουμανέας «τις επόμενες δύο εβδομάδες θα ξέρουμε αν υπάρχει σταθεροποίηση».

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουμε πλέον και ρεκόρ τεστ, λέγοντας ότι – ανά εκατομμύριο πληθυσμού- κάνουμε περισσότερα τεστ από τη Γερμανία και είμαστε σε πολύ καλή θέση στην Ευρώπη.

Αναφερόμενος στις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, δήλωσε πως αν αποφασίσει η επιτροπή να ανοίξει τις υπεροπτικές μετακινήσεις θα βοηθήσει και ο ΕΟΔΥ με όλες μονάδες στη χώρα, ώστε οι μετακινήσεις να γίνουν με ασφάλεια.

Σχετικά με τα self-tests εξήγησε ότι για να καταγραφούν στα επίσημα κρούσματα του ΕΟΔΥ πρέπει να επιβεβαιωθούν από rapid ή μοριακό τεστ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή