Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά δύο αεροσκάφη στο ΕΚΑΒ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δωρεά δύο αεροσκάφη στο ΕΚΑΒ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αεροσκάφη Beechcraft King Air 350, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), προσγειώθηκαν χθες στην Ελλάδα.

H συγκεκριμένη δωρεά, ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για την Υγεία, συνολικού ύψους άνω των 500 εκατομμυρίων δολ., διασφαλίζονται τις ιδανικές συνθήκες για την άμεση και ασφαλή αεροδιακομιδή ασθενών και τραυματιών από απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα προς κεντρικά σημεία της χώρας και την Ευρώπη.

Για την υλοποίηση της δωρεάς το ΙΣΝ συνεργάζεται με το υπουργείο Υγείας, στο οποίο θα ανήκει η κυριότητα των αεροσκαφών, το ΕΚΑΒ, το οποίο είναι επιφορτισμένο με τη χρήση τους, καθώς και την Πολεμική Αεροπορία, η οποία θα συνδράμει στην πτητική τους λειτουργία.

Η Πολεμική Αεροπορία ήδη πραγματοποιεί προγράμματα εκπαίδευσης του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού της, ώστε τα πτητικά μέσα να τεθούν προς χρήση το συντομότερο δυνατόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή