Μήνυμα Ιερωνύμου υπέρ του εμβολιασμού

Μήνυμα Ιερωνύμου υπέρ του εμβολιασμού

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμβολιαστείτε! Αυτό είναι το εμφατικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου προς τους πιστούς, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Εκκλησία έχει συζητήσει να καλέσει τους πιστούς να κάνουν self tests. Ειδικότερα, χθες ο κ. Ιερώνυμος επανέλαβε την ανάγκη εμβολιασμού των πιστών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ότι «ο εμβολιασμός όλων, ειδικά ημών των μεγαλυτέρων σε ηλικία, δεν είναι μόνο μια πράξη ατομικής ευθύνης, αλλά και μια πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πλησίον μας. Ως χριστιανοί, είμαστε άνθρωποι απόλυτα ελεύθεροι να επιλέγουμε. Και ο Θεός επιθυμεί από εμάς να επιλέγουμε πάντα το καλό, με νου και με γνώση. Κάνοντας το εμβόλιο, αξιοποιώντας αυτό το δώρο του Θεού και της επιστήμης στον άνθρωπο, το καλό επιλέγουμε. Το τέλος της πανδημίας είναι κοντά. Ας το φέρουμε κοντύτερα, ας το επισπεύσουμε εμβολιαζόμενοι». Μάλιστα, απευθυνόμενος στους κληρικούς τόνισε ότι «εμείς οι κληρικοί πρέπει πρώτοι να δώσουμε το καλό παράδειγμα και να φροντίσουμε να αντιληφθούν όλοι ότι η διδασκαλία του Ευαγγελίου παραποιείται και χαλκεύεται από όσους, αφελώς ή ιδιοτελώς, επιχειρούν, με τερατολογίες, μυθεύματα και θεωρίες συνωμοσίας, να παραπλανήσουν και να εκφοβίσουν συνανθρώπους μας».

Παράλληλα, η Εκκλησία αναμένεται να ζητήσει από τους πιστούς να κάνουν self tests, ως πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Τα self tests είναι «κλειδί» για έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού, τη στιγμή που ανοίγουν οικονομικές δραστηριότητες. 

Για το Πάσχα, η ΔΙΣ προτείνει ο ανώτατος αριθμός των ατόμων εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα, καθώς επίσης και να ισχύει η αναλογία ένας πιστός ανά 15 τετραγωνικά μέτρα κλειστού χώρου. Παράλληλα, η Ιερά Σύνοδος ζητεί από την κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως οι πιστοί να παραμένουν στους αύλειους χώρους των ναών, ώστε να αποτρέπεται ο συνωστισμός των ατόμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή