Διευκρινίσεις Θεμιστοκλέους για την πλατφόρμα ευπαθών ομάδων Β’

Διευκρινίσεις Θεμιστοκλέους για την πλατφόρμα ευπαθών ομάδων Β’

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα του προγραμματισμού των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες Β.

Η συγκεκριμένη ομάδα αφορά άτομα ηλικίας 16 έως 59 ετών που πάσχουν από σοβαρά χρόνια νοσήματα καρδιαγγειακής, αναπνευστικής, φύση κ.α

Η προτεραιόποίηση της ευπαθούς ομάδας Β’, όπως ήταν φυσικό, διεύρυνε τον ηλικιακό κύκλο των ατόμων που λαμβάνουν sms με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν ακόμη και fake news για … περίσσια εμβόλια AstraZeneca που διατίθενται σε διάφορες ηλικίες.

Υπήρξαν ωστόσο και αναφορές ατόμων που έλαβαν sms  για προγραμματισμό χωρίς να εντάσσονται σε ευπαθείς ομάδες, γεγονός που δημιούργησε ερωτηματικά.

Σε αυτό οποία αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επικεφαλής του προγράμματος «Ελευθερία» Θεμιστοκλέους σημειώνοντας ότι τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το άνοιγμα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων Β είναι παρόμοια με εκείνα που αντιμετωπίστηκαν και στην ομάδα Α.

Μιλώντας στο Μega είπε ότι «όλες οι περιπτώσεις που ψάξαμε έδειξαν ότι υπήρχε παλαιότερη συνταγογράφηση, και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα», υπογραμμίζοντας ότι υπήρχε ανάλογο ιστορικό και δεν ευθυνόταν σε λάθος του συστήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή