Kατερίνα Σακελλαροπούλου: Συμβολική επίσκεψη στην Ακαδημία Πλάτωνος

Kατερίνα Σακελλαροπούλου: Συμβολική επίσκεψη στην Ακαδημία Πλάτωνος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε την Ακαδημία Πλάτωνος, με τη συνοδεία της υπουργού Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Εκεί, τους υποδέχθηκε η Βούλα Μπαρδάνη, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών η οποία τις ξενάγησε στον αρχαιολογικό χώρο.

Σε ανάρτηση της στο instagram, η ΠτΔ τόνισε το πόσο σημαντική είναι η «ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, με ταυτόχρονη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας», καθώς «θα αποτελέσει μια ανάσα πρασίνου για την περιοχή και θα προσφέρει σε όλους μας μια ανεκτίμητη όαση πολιτισμού, γνώσης και ιστορικής μνήμης της πόλης».

Η δήλωση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, επισκέφτηκα, συνοδευόμενη από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την Ακαδημία Πλάτωνος. Στον ιερό αυτό τόπο, όπου στην αρχαιότητα λειτουργούσαν το Γυμνάσιο της Ακαδήμειας και η Φιλοσοφική Σχολή του Πλάτωνα, το πρώτο πανεπιστήμιο του κόσμου, μας ξενάγησε η Βούλα Μπαρδάνη, αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών.

Η ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, με ταυτόχρονη δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, θα αποτελέσει μια ανάσα πρασίνου για την περιοχή και θα προσφέρει σε όλους μας μια ανεκτίμητη όαση πολιτισμού, γνώσης και ιστορικής μνήμης της πόλης».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Sakellaropoulou (@presidencygr)

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή