Θεσσαλονίκη: Ξανά στο σχολείο χωρίς self-test ο 16χρονος μαθητής – Συνελήφθη ο πατέρας του

Θεσσαλονίκη: Ξανά στο σχολείο χωρίς self-test ο 16χρονος μαθητής – Συνελήφθη ο πατέρας του

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε το ζήτημα που προέκυψε με μαθητή που αρνείται να κάνει το self-test σε σχολείο της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας «αρνητής» συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, ο μαθητής της Β’ Λυκείου προσήλθε εκ νέου στο σχολείο χωρίς τη σχετική βεβαίωση που να πιστοποιεί ότι υποβλήθηκε σε self-test το οποίο βγήκε αρνητικό.

⇒ Διαβάστε επίσης: Ελεύθερη η μητέρα «αρνήτρια» των self-tests

Χθες, ο μαθητής είχε μεταβεί μαζί με τον πατέρα του στο σχολείο, απαιτώντας να παρακολουθήσει το μάθημα παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάνει το τεστ και δεν είχε μαζί του την απαραίτητη δήλωση.

Την ίδια ώρα, τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ομάδα συμμαθητών του υποστήριξε την επιθυμία του μαθητή να παρακολουθήσει το μάθημα χωρίς να κάνει το self-test, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης όπου υπέβαλε μήνυση κατά του γονέα και του μαθητή. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη σύλληψη γονέα που πραγματοποιείται σε διάστημα λίγων ημερών, με αφορμή την άρνηση να υποβληθούν σε self-test τα παιδιά τους για να συμμετάσχουν δια ζώσης μαθήματα. Πριν από πέντε ημέρες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε παραγγείλει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή το περιστατικό στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, ζητώντας να σχηματιστεί δικογραφία σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες που καλούν τους μαθητές να πηγαίνουν στα μαθήματα χωρίς τα απαραίτητα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή