ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαδάκτυλος: Με τον εμβολιασμό θα αποκλειστεί το τέταρτο κύμα κορωνοϊού

Εξαδάκτυλος: Με τον εμβολιασμό θα αποκλειστεί το τέταρτο κύμα κορωνοϊού

«Για να κερδίσουμε την ελευθερία μας, θα πρέπει να εμβολιαστούμε», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος επεσήμανε παράλληλα ότι μόνο έτσι μπορεί να αποκλειστεί το τέταρτο κύμα κορωνοϊού

Aναφορικά με το εμβόλιο AstraZeneca και τις ακυρώσεις ραντεβού απ’ όσους θα εμβολιάζονταν με το συγκεκριμένο σκεύασμα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε ότι οι Βρετανοί με αυτό κέρδισαν την ελευθερία τους.

Διαβάστε επίσης⇒Σταδιακή άρση lockdown: Το σχέδιο των 24 ημερών και τα εμπόδια

«Η σπανιότητα μιας επιπλοκής, όταν πρωτοακούγεται, πάντα δημιουργεί μια ασάφεια», σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για την ανησυχία γύρω από τα περιστατικά θρομβώσεων.

Σημειώνεται ότι η αρμόδια βρετανική αρχή (MHRA) έχει δηλώσει ότι οι παρενέργειες είναι «εξαιρετικά σπάνιες» και απαιτείται περισσότερη δουλειά για να διευκρινισθεί ότι τα εμβόλια πράγματι προκαλούν τις θρομβώσεις. Σύστησε, ωστόστο, τη χορήγηση άλλων εμβολίων στις ηλικίες κάτω των 30 ετών.

Διαβάστε επίσης⇒Όλα τα νέα μέτρα για εστίαση, σχολεία, τουρισμό, Πάσχα

Για τον «χάρτη» σταδιακού ανοίγματος, που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός με τηλεοπτικό μήνυμά του, ο κ. Εξαδάκτυλος, αφού είπε «έχουμε μια κοινωνία που δε μπορεί να μας ακολουθήσει περαιτέρω και πρέπει να βρούμε μια μέση οδό», χαρακτήρισε τα μέτρα ρεαλιστικά. 

Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «χρυσή τομή» τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες και τόνισε πως «πιο σκληρή απόφαση δεν θα την τηρούσε κανείς».