Συγκέντρωση για αύξηση των ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και προσλήψεις

Συγκέντρωση για αύξηση των ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και προσλήψεις

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση μπροστά στην 3η και 4η ΥΠΕ και πορεία προς το ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν νοσοκομειακοί γιατροί και άλλοι υγειονομικοί, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της πανδημίας.

Οι υγειονομικοί ζητούν: αύξηση των κλινών ΜΕΘ στις 3500, μαζικές προσλήψεις, καθολική επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων, ενίσχυση της ΠΦΥ, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση της χρηματοδότησης στη δημόσια υγεία, μαζικό εμβολιασμό και μαζικούς ελέγχους σε όλο τον πληθυσμό.

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ Δάφνη Κατσίμπα χαρακτήρισε «εγκληματική» τη διαχείριση της πανδημίας, τονίζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη οι ΜΕΘ είναι γεμάτες και ότι επεκτείνονται σε άλλες κλινικές για να καλυφθούν οι ανάγκες, ενώ μη ειδικό προσωπικό καλείται να νοσηλεύσει περιστατικά Covid. Σημείωσε δε ότι τα εξωτερικά ιατρεία είναι κλειστά από τον Οκτώβριο και ότι οι χρόνια πάσχοντες και οι μη Covid ασθενείς ωθούνται στον ιδιωτικό τομέα.

Η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μετατροπή των νοσοκομείων σε μιας νόσου και μη επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ενώ σημείωσε ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων τρομοκρατούν εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

Συγκέντρωση για αύξηση των ΜΕΘ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και προσλήψεις-1

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή