Συνάντηση Ιερώνυμου – Λιβανού: Στο επίκεντρο η συνεργασία στην ανάτπυξη βιολογικών προϊόντων

Συνάντηση Ιερώνυμου – Λιβανού: Στο επίκεντρο η συνεργασία στην ανάτπυξη βιολογικών προϊόντων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους τομείς ανάπτυξης βιολογικών αγροτικών προϊόντων συζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Άλλωστε, ήδη στα μοναστήρια της χώρας καλλιεργούνται προϊόντα, που ταιριάζουν στις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η συμμετοχή της Εκκλησίας στην προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής διατροφής ως τμήμα της ελληνικής ταυτότητας, τη μοναστηριακή παράδοση, αλλά και την ορθόδοξη νηστεία.

«Σκεφτήκαμε τρόπους συνεργασίας πάνω στην πολιτική που ασκούμε στο Υπουργείο για την Ελληνική Διατροφή, που είναι κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας και είναι άρρηκτα δεμένη με την ορθόδοξη νηστεία και με τους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής στα μοναστήρια μας. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να δούμε, μαζί και με τους συνεργάτες μας, πώς μπορούν αυτές οι ιδέες που ανταλλάξαμε να πάρουν “σάρκα και οστά” και να δουλέψουμε μαζί στο χώρο της αγροτικής ανάπτυξης και του πρωτογενούς τομέα» ανέφερε ο κ. Λιβανός. 

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε μεταξύ άλλων, «ένα μόνο σημείο θα επισημάνω που ήταν μια πτυχή της συζητήσεως: H συνεργασία και κυρίως η συνεργασία των μοναστηριών της Εκκλησίας στην παραγωγή προϊόντων που προέρχονται από αυτόν το χώρο. Προϊόντα που έχουν το χρώμα που επιδιώκουμε, είδη διατροφής που ο κόσμος θέλει σήμερα. Είναι ένα πεδίο καινούργιο, άγνωστο σχεδόν, που θέλει εργασία για να προχωρήσει. Σε αυτό το σημείο ανταλλάξαμε απόψεις και εκφράσαμε την προθυμία μας να έχουμε μια καλή συνεργασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή