Πανελλαδικές στις 14/6, ματαίωση προαγωγικών

Πανελλαδικές στις 14/6, ματαίωση προαγωγικών

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα 14 Ιουνίου θα δοθεί φέτος το εναρκτήριο λάκτισμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των γενικών λυκείων και μία ημέρα μετά για εκείνους των επαγγελματικών. Αυτό ανακοίνωσε επισήμως χθες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις σε γυμνάσιο και λύκειο, όπως είχε παρουσιάσει η «Κ» στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης. Και αυτό για να δοθούν οι ημέρες των εξετάσεων στη διδασκαλία μαθημάτων. Αυτό σημαίνει ότι μετατίθεται για τους μαθητές της επόμενης Α΄ Λυκείου –το 2022– η εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισημοποίησε τις κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι τη λήξη του σχολικού και του ακαδημαϊκού έτους στις τρεις βαθμίδες:

– Τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, ενώ θα συνεχιστεί και η διά ζώσης λειτουργία των λυκείων. Η προσέλευση των μαθητών, εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού θα γίνεται με δωρεάν self test 2 φορές την εβδομάδα. 

– Επειτα από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Ο βαθμός ετήσιας επίδοσης κάθε μαθητή θα προκύψει από τον μέσο όρο των βαθμών α΄ και β΄ τετραμήνου. Παράλληλα, το ΙΕΠ έχει δώσει οδηγίες για τα κεφάλαια ανά μάθημα, τα οποία οι μαθητές πρέπει απαραιτήτως να διδαχθούν για να προαχθούν στην επόμενη τάξη χωρίς κενά.

– Το σχολικό έτος για νηπιαγωγεία και δημοτικά παρατείνεται έως και την Παρασκευή 25/6, ενώ για γυμνάσια και λύκεια έως και την Παρασκευή 11/6. 

– Μετά τις 20/5 μπορούν να ξεκινήσουν οι κατατακτήριες εξετάσεις στα ΑΕΙ.

Η κ. Κεραμέως απηύθυνε έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν. Eως τώρα έχουν ήδη διατεθεί πάνω από 7.000 δόσεις σε εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 16 ετών των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Παράλληλα, περισσότεροι από 9.500 εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του συστήματος αξιοποίησης αδιάθετων δόσεων. 

Ως προς τα self tests, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι καταγράφηκαν αθροιστικά μέχρι σήμερα 1.753 επιβεβαιωμένα θετικά αποτελέσματα στην εκπαίδευση.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», που επενδύει 112 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές 4-24 ετών, έχουν εγκριθεί 367.868 αιτήσεις, ενώ έως τώρα 77.543 vouchers εξαργυρώθηκαν σε καταστήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή