Έρευνα για 68 θανάτους σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά – Διατάχθηκε η εκταφή ηλικιωμένης

Έρευνα για 68 θανάτους σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά – Διατάχθηκε η εκταφή ηλικιωμένης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης έχει μπει η υπόθεση του θανάτου 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στην Κίσσαμο των Χανίων, οι οποίοι μέσα σε μόλις ένα έτος φέρονται να πέθαναν όλοι από την ίδια αιτία.

Μάλιστα η εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος των υπευθύνων του γηροκομείου για τη διερεύνηση ανθρωποκτονιών με δόλο κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από 1η Ιανουαρίου του 2020 μέχρι σήμερα καταγράφηκαν 68 θάνατοι ηλικιωμένων, 62 το 2020 και 6 το 2021.

Χθες έγινε εκταφή μιας ηλικιωμένης για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της. Σε όλα τα πιστοποιητικά θανάτου από το γηροκομείο αναγραφόταν ως αιτία η ανακοπή.

Σύμφωνα με το cretalive, το πρωί της Πέμπτης έγινε η εκταφή της σορού της ηλικιωμένης γυναίκας, ενώ παρόντες ήταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων και τέσσερις ιατροδικαστές.

Σε μια πρώτη εξέταση δεν βρέθηκαν κατάγματα στα οστά της.

Οι ηλικιωμένοι, φέρονται να κακοποιούνταν ποικιλοτρόπως με τις αναφορές να μιλούν για πλημμελή φροντίδα των τροφίμων και κακομεταχείριση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή