Πολεοδομικές αλλαγές στο Χαλάνδρι

Πολεοδομικές αλλαγές στο Χαλάνδρι

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Χαλανδρίου ενέκρινε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Με την αναθεώρηση αναδιοργανώνονται οι πολεοδομικές ενότητες του δήμου, προστίθενται νέες περιοχές πρασίνου, ενώ πολεοδομείται μια ζώνη κοντά στο νεκροταφείο της πόλης. Πιο συγκεκριμένα:

Ο δήμος χωρίζεται σε έξι (αντί 17 σήμερα) πολεοδομικές ενότητες, με υψηλότερο συντελεστή στο κέντρο της πόλης και χαμηλότερο στην περιοχή Πάτημα. Το μεγαλύτερο μέρος του δήμου ορίζεται ως περιοχή γενικής κατοικίας, με εξαίρεση το κέντρο της πόλης που έχει χρήσεις πολεοδομικού κέντρου. Παραμένουν ως είχαν οι περιοχές αμιγούς κατοικίας (Πάτημα, Εθνος, Ζώνη Β΄ Ρεματιάς) και προστίθεται σε αυτές η νέα περιοχή που εντάσσεται στο σχέδιο πόλης, κοντά στο νεκροταφείο. Στις νέες πολεοδομούμενες περιοχές εντάσσεται και μια ζώνη εκατέρωθεν του νοητού άξονα από τον σταθμό Νομισματοκοπείου μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Επίσης, δυτικά του νεκροταφείου ορίζεται μια ζώνη παραγωγικών δραστηριοτήτων προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν νόμιμα τα υφιστάμενα μαρμαράδικα. Τέλος, καθορίζονται ως ελεύθεροι χώροι το πάρκο αναψυχής της Αττικής Οδού και μια περιμετρική ζώνη 50 μ. πέριξ του νεκροταφείου Χαλανδρίου.

Με το νέο ΓΠΣ προσδιορίζεται σαφώς το πολεοδομικό καθεστώς περιοχών με ειδικές χρήσεις κοινωφελών λειτουργιών. Στην ευρύτερη περιοχή του Νομισματοκοπείου, το δημόσιο κτήμα έκτασης περίπου 30 στρεμμάτων καθορίζεται ως κοινωφελής χώρος με έμφαση στον αθλητισμό και η έκταση ανατολικά του Νομισματοκοπείου λαμβάνει χρήσεις κοινωνικής πρόνοιας και πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας χωρίς νοσηλεία. Η περιοχή της Ριζαρείου λαμβάνει χρήσεις αποκλειστικά εκπαίδευσης και καθορίζεται μικρός συντελεστής δόμησης προκειμένου να προστατευτεί το υψηλό πράσινο της έκτασης. Το Ιδρυμα Χατζηκώνστα λαμβάνει χρήσεις αποκλειστικά εκπαίδευσης – κοινωνικής πρόνοιας και πολιτιστικών εγκαταστάσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή