Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Καταθέτει στον Άρειο Πάγο ο Σάμπυ Μιωνή

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου: Καταθέτει στον Άρειο Πάγο ο Σάμπυ Μιωνή

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή συνεχίστηκε σήμερα η ανακριτική διαδικασία στον Αρειο Πάγο, μετά την απόφαση παραπομπής της Βουλής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τυχόν συνεργούς του, εισαγγελικούς λειτουργούς και δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεση του ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε σε συνάντηση και συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό, σχεδόν αγοραίο τρόπο, τις καταγγελίες που έχει κάνει, περί εκβιασμού του ιδίου και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου.

Επίσης στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνή έδωσε επιβαρυντικά στοιχεία για τους εισαγγελείς Διαφθοράς, σημειώνοντας σειρά παραλείψεων και ενεργειών τους που οδήγησαν στην έκδοση, όπως υποστήριξε, παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του συνεταίρου του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατομμυρίων σε βάρος του δικηγόρου του Σταύρου Παπασταύρου και στην άσκηση διώξεων σε βάρος τους, ενώ όλα αυτά κατέπεσαν στη συνέχεια, χωρίς να αποδειχθεί σε βάρος του το παραμικρό.

Επίσης έκανε ειδική αναφορά για απόκρυψη από τους εισαγγελείς Διαφθοράς εγγράφου από το 2016, που συνηγορούσε υπέρ της αθωότητας του ιδίου και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, δηλώνοντας πως αν είχε ληφθεί υπόψη οι δικαστικές του περιπέτειες δεν θα είχαν συμβεί.

Οι καταγγελίες του αποτελούν το δεύτερο σκέλος της δικογραφίας που παραπέμφθηκε με απόφαση της Βουλής στο πλαίσιο των διαδικασιών που προβλέπονται για τη συγκρότηση η μη Ειδικού Δικαστηρίου. Η κατάθεση Μιωνή δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Κεντρικό πρόσωπο της εκβίασής μας ο Παπαγγελόπουλος»

Ο ίδιος προσερχόμενος στον Αρειο Πάγο δήλωσε ότι «ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης», και πρόσθεσε: 

«Σε συνέχεια της κατάθεσης μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου, για την υπόθεση της εκβίασης της δικής μου, του συνεταίρου μου Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου από την εγκληματική συμμορία. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε κ. Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της». 

Ο επιχειρηματίας επισήμανε πάντως πως ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την διερευνώμενη υπόθεση, σημειώνοντας με έμφαση: «Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο εκβίασης μας. Ο κ. Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

Από την πλευρά του, σε δήλωσή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει:

«Σήμερα ο Σάμπυ Μιωνή, χθες ο Γιάννος Παπαντωνίου συνέχισαν την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis».

Σε δήλωση προέβη και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, τονίζοντας:

«Ο ελεγχόμενος από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διάπραξη υποκλοπών και παράνομη χρήση των πρακτικών της Βουλής, σε βαθμό κακουργήματος, Σάμπυ Μιωνής, έχει ήδη μηνυθεί από εμένα για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση Προσωπικών δεδομένων. Όταν τον αναζητούν οι ανακριτές για να δώσει εξηγήσεις κρύβεται πίσω από την διαμονή του στο εξωτερικό. Επιλέγει εκείνος, πότε θα εμφανιστεί δήθεν ως μάρτυρας για να καταθέσει τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του. Χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς να φοβάται τις συνέπειες από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή