ΣΔΟΕ: Πώς εντοπίστηκαν οι 4,3 τόνοι κάνναβης στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες – βίντεο)

ΣΔΟΕ: Πώς εντοπίστηκαν οι 4,3 τόνοι κάνναβης στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες – βίντεο)

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ντοκουμέντα της κατάσχεσης πάνω από 4,3 τόνων κατεργασμένης κάνναβης, τα οποία εντοπίστηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών Ελλάδας και άλλων χωρών.

Η ποσότητα της κατεργασμένης κάνναβης που ανακτήθηκε και κατασχέθηκε είναι συνολικά 4 τόνοι και 387 κιλά και η αξία της υπολογίζεται κατά προσέγγιση σε ύψος 33 εκατ. ευρώ.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από την Επιχειρησιακή Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, κατόπιν αναλυτικής διασταύρωσης στοιχείων και εξακριβώσεων, εντοπίστηκε εμπορευματοκιβώτιο με δηλωθέν φορτίο τρία τεμάχια βιομηχανικής μηχανής κατασκευής cupcakes, το οποίο αφίχθηκε στον Πειραιά στις 14 Απριλίου από τον Λίβανο, υπό καθεστώς διαμετακόμισης, και επρόκειτο να αναχωρήσει την 20η Απριλίου, μέσω τρένου διερχόμενου από τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία και την Ουγγαρία, με τελικό προορισμό την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

ΣΔΟΕ: Πώς εντοπίστηκαν οι 4,3 τόνοι κάνναβης στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες – βίντεο)-1

Το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε και διενεργήθηκε έλεγχος αυτού και του φορτίου του. Όπως προέκυψε υπήρχε, μεταξύ άλλων μηχανημάτων, και μία σιδερένια δεξαμενή, εντός της οποίας είχε κατασκευαστεί κρυφός αποθηκευτικός χώρος. Μετά από επισταμένη έρευνα, ανακαλύφθηκε ανθρωποθυρίδα στην οροφή της δεξαμενής, μετά τη διάνοιξη της οποίας αποκτήθηκε πρόσβαση στον κατασκευασθέντα αποθηκευτικό χώρο. Εντός αυτού διαπιστώθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί 129 νάιλον σάκοι που περιείχαν συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και 282 χύμα συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης.

Την έρευνα συνέδραμαν σε επίπεδο πληροφόρησης εκτός του αμερικανικού γραφείου DEA Αθηνών και η Γενική Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Σαουδικής Αραβίας. 

ΣΔΟΕ: Πώς εντοπίστηκαν οι 4,3 τόνοι κάνναβης στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες – βίντεο)-2

Όπως τονίζεται, είχε προϋπάρξει συνεργασία σε άλλη μία περίπτωση τον Ιανουάριο του 2020 κατά την οποία είχε ανακαλυφτεί και κατασχεθεί από το ΣΔΟΕ ποσότητα 1 τόνου και 257 κιλών κατεργασμένης κάνναβης σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά πάλι προερχομένου από Λίβανο με τελικό προορισμό την Μισουράτα της Λιβύης.

ΣΔΟΕ: Πώς εντοπίστηκαν οι 4,3 τόνοι κάνναβης στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες – βίντεο)-3
ΣΔΟΕ: Πώς εντοπίστηκαν οι 4,3 τόνοι κάνναβης στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφίες – βίντεο)-4

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή