ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καταλύτες οχημάτων στη Δυτική Αττική

Εξιχνιάστηκαν 23 κλοπές από αυτοκίνητα συγκεκριμένης μάρκας σε Αχαρνές και Ελευσίνα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε καταλύτες οχημάτων στη Δυτική Αττική

Ακόμη μία σπείρα που έκλεβε καταλύτες από αυτοκίνητα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών. Ειδικότερα, συνελήφθησαν στο Ίλιον δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και ισάριθμοι συνεργοί τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες, τη στιγμή που προσπαθούσαν να αφαιρέσουν καταλύτη οχήματος, στην περιοχή των Αχαρνών, εντοπίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του, τον οποίο χτύπησαν προκειμένου να διαφύγουν. Άμεσα, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που περιπολούσαν πραγματοποίησαν έρευνες, κατάφεραν να τους εντοπίσουν στο Ίλιον και να τους συλλάβουν.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και τη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των διαθέσιμων στοιχείων εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις κλοπών καταλυτών αυτοκινήτων, συγκεκριμένης μάρκας, σε Αχαρνές και Ελευσίνα.

Διαβάστε ακόμη: Οι κλοπές καταλυτών οδηγούν το παλλάδιο στα ύψη

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και ανταλλακτικά από αυτοκίνητα.

Οι δύο δράστες, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ