Διόδια: «Στενεύει» η έξοδος, μειωμένη η κίνηση

Διόδια: «Στενεύει» η έξοδος, μειωμένη η κίνηση

1' 27" χρόνος ανάγνωσης

Τάσεις συμμόρφωσης με τα περιοριστικά μέτρα εξόδου από την πόλη εμφανίζουν οι πολίτες, όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία στα διόδια των Αθηνών.

Έτσι ενώ από τις 6 έως τις 11:30 το πρωί, είχαν εξέλθει από την Αττική 13.680 οχήματα (προς την Αθηνών – Κορίνθου 5.400 οχήματα, και προς την Αθηνών – Λαμίας 8.280) από τις 11:30 έως τις 18:00 το αντίστοιχο νούμερο ήταν 11.6835 (5.729 προς την Ε.Ο. Αθηνών Κορίνθου και 6.106 προς Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας). 

Το σύνολο της σημερινής εξόδου έφθασε τις 25.515, αριθμός ελάχιστα αυξημένος σε σχέση με αυτόν την περασμένης Παρασκευής (25.357)

Σημειώνεται ότι από το πρωί έχουν καταγραφεί 120 επιστροφές ΙΧ, οι επιβάτες των οποίων δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έχουν βεβαιωθεί οκτώ παραβάσεις.

Βάσει των τελευταίων αποφάσεων:

Δείτε εδώ αναλυτικά την ΚΥΑ με τα νέα μέτρα

⇒ Διαβάστε επίσης: Τα μπλόκα, οι ουρές και οι δικαιολογίες των οδηγών

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις

  • για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων
  • για λόγους υγείας απαιτείται βεβαίωση αποκλειστικά από δημόσια υγειονομική αρχή. 
  • Σε περίπτωση κηδείας θα απαιτείται ληξιαρχική πράξη θανάτου,
  • ενώ όσοι μεταβαίνουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, κάτι που θα επιβεβαιώνεται από το Ε1, θα μπορούν να το πράξουν εφάπαξ και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν.

Σημειώνεται ότι η διάρκεια ισχύος όλων των μετακινήσεων πλην αυτών προς τη μόνιμη κατοικία θα είναι 48 ώρες.

Πρόστιμα

Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα αυτά ανέρχονται στα 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και 500 ευρώ για ψευδή δήλωση, ενώ δεν αποκλείεται το πρόστιμο να είναι αθροιστικό εάν κριθεί ότι πρόκειται για διπλή παράβαση. 

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει και παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σχετικά με τα μέτρα για την απαγόρευση εξόδου.

Στην τακτική ενημέρωση στις έξι το απόγευμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναμένεται να εξειδικεύσουν τους γενικότερους περιορισμούς που θα τεθούν σε ισχύ για τη Μεγάλη Εβδομάδα.