Ολοκληρώθηκε ο «Ηνίοχος» – Εντυπωσιακά πλάνα πάνω από την Ακρόπολη

Ολοκληρώθηκε ο «Ηνίοχος» – Εντυπωσιακά πλάνα πάνω από την Ακρόπολη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με περισσότερες από 1.100 εξόδους των ιπτάμενων μέσων, καθώς και πλήθος συνεκπαιδεύσεων με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού Ξηράς και της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, ολοκληρώθηκε η πολυεθνική διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 21».

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών με τη συμμετοχή μέσων και προσωπικού όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πέρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας, στην άσκηση συμμετείχε η Γαλλία με πολεμικά αεροσκάφη Rafale και Mirage-2000 D, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16, οι ΗΠΑ με F-16, MQ-9 και KC-135, η Ισπανία με F/A-18 Hornet, το Ισραήλ με F-15 και F-16, ο Καναδάς με Air Weapon Managers-GCI, αλλά και η Κύπρος με ελικόπτερο AW 139. Παρατηρητές ήταν η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Χθες, πραγματοποιήθηκε τιμητική διέλευση σχηματισμού 16 μαχητικών αεροσκαφών της Ελλάδας, της Γαλλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ισπανίας, του Ισραήλ, καθώς και ενός αεροσκάφους ναυτικών επιχειρήσεων P-3B του Πολεμικού Ναυτικού, πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή