ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεύτερο κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα – Στο κέντρο της Αθήνας

Δεύτερο κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα – Στο κέντρο της Αθήνας

Δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του πρώτου από τον ΕΟΔΥ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το δεύτερο περιστατικό βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας και αναμένεται επίσημη ενημέρωση από τον Οργανισμό. 

Το πρώτο κρούσμα είχε εντοπιστεί στην Πάτρα και έφερε το στέλεχος Β.1.617 το οποίο είναι και το επικρατές στην Ινδία, με την ασιατική χώρα να βρίσκεται στο παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας τις τελευταίες ημέρες, βιώνοντας το οξύτερο κύμα έξαρσης από την εμφάνιση του ιού.

Σχετικά με περιστατικό στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπως είχε γνωστοποιήσει ο ΕΟΔΥ, η επιδημιολογική διερεύνηση δεν έδειξε ιστορικό ταξιδιού, ούτε επαφή με κάποιο γνωστό επιβεβαιωμένο κρούσμα.

«Το κρούσμα εμφάνισε συμπτώματα χαρακτηριστικά της νόσου χωρίς ανάγκη νοσηλείας. Τα κλινικά συμπτώματα έχουν αποδράμει πλήρως, έχει ολοκληρωθεί η απομόνωσή του και ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση και βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί του», τονιζόταν στην ανακοίνωση.