Υπερτοπικές μετακινήσεις ασθενών και για ιδιωτικές κλινικές

Υπερτοπικές μετακινήσεις ασθενών και για ιδιωτικές κλινικές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δυνατότητα υπερτοπικών μετακινήσεων προς ιδιωτική κλινική, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Όπως τονίζεται η μετακινήσεις επιτρέπονται: «Για λόγους υγείας, στην περίπτωση μετακίνησης βα) προς δημόσια δομή υγείας, ββ) αποκλειστικά σε
περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης, προς ιδιωτική κλινική. Για την πιστοποίηση των λόγων υγείας απαιτείται, πέραν της βεβαίωσης κίνησης της παρ. 5 του άρθρου 3 της ανωτέρω κοινής υπουργικής απόφασης, και έγγραφο της δομής υγείας, εκτός περιπτώσεων όπου αυτό δεν μπορεί να προσκομισθεί λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της μετακίνησης».

Η εν λόγω απόφαση ισχύει έως και τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ανέφερε πως είναι λάθος και ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί γρήγορα η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό μέχρι τις 10 Μαϊού. Όπως εξήγησε δεν λαμβάνει υπόψη κάποιους που εξυπηρετούνται σε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και ανέφερε ως παραδείγματα ασθενείς που κατοικούν στην επαρχία και έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και χρειάζονται μετεγχειρητικό έλεγχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Αναλυτικά η απόφαση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή