AstraZeneca: Nωρίτερα από τις 12 εβδομάδες η δεύτερη δόση

AstraZeneca: Nωρίτερα από τις 12 εβδομάδες η δεύτερη δόση

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα εμβόλια της Johnson & Johnson και της AstraZeneca αναφέρθηκε η πρόεδρος ης Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

«Αν κάποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca νωρίτερα από τις 12 εβδομάδες και μετά τις 8 από την πρώτη δόση και συντρέχουν λόγοι, μπορεί να το κάνει», είπε, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει «μία μείωση της άριστης ανοσολογικής απάντησης, αλλά όχι τέτοιας που να μεταβάλλει την τελική αποτελεσματικότητα του εμβολίου».

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στην ανάλυση των δεδομένων για τα θρομβωτικά επεισόδια που πιθανόν να σχετίζονταν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson από τον FDA και ΕΜΑ, όπου εξετάστηκαν 15 περιπτώσεις σε σύνολο 7,9 εκατ. δόσεων εμβολίου και αφορούσαν σε γυναίκες 18 έως 44 ετών και δύο περιστατικά άνω των 50 ετών.

Τόνισε ότι τα οφέλη υπερτερούν από τις σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες, σημειώνοντας παράλληλα ότι οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι για τις σπάνισες αυτές περιπτώσεις.

Όσον αφορά στο εμβόλιο της AstraZeneca, είπε ότι αναμένουμε περισσότερα δεδομένα για τις εγκύους. [Διαβάστε αναλυτικά]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή