Νέοι της επαρχίας: Mατθαίος Κoλοφωτιάς, Καρδίτσα

Νέοι της επαρχίας: Mατθαίος Κoλοφωτιάς, Καρδίτσα

Μετέτρεψε το οικογενειακό μικρό κατάστημα σε επιτυχημένο e-shop

4' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ματθαίος μεγάλωσε μέσα στο κατάστημα αθλητικών ειδών του πατέρα του, ένα μικρό μαγαζί της επαρχίας που πρωτολειτούργησε το 1994. Μικρός περνούσε πολύ χρόνο εκεί, έβλεπε το εμπόρευμα, μάθαινε πως επικοινωνεί κανείς με τους πελάτες, ακολουθούσε τον πατέρα του σε δειγματισμούς… «Άρχισα να σκέφτομαι τι από αυτά που άκουγα και έβλεπα, θα μπορούσα να κάνω, ίσως και κάπως διαφορετικά. Για κάποιο λόγο, απέρριπτα κάποιες παγιωμένες τακτικές» λέει. 

Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Σόφια, αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ με το αντικείμενο, καθώς ήταν πάντα κοντά στον αθλητισμό: έκανε στίβο, έπαιζε ποδόσφαιρο, ακόμα γυμνάζεται καθημερινά – και η πρώτη εντύπωση που δίνει, είναι αυτή ενός trainer, όχι ενός εμπόρου. 

«Το 2006 το κατάστημα αθλητικών ειδών του πατέρα μου στην Καρδίτσα απέκτησε ψηφιακή υπόσταση. Προστέθηκε αθλητικός εξοπλισμός, όργανα γυμναστικής και όταν επίσημα πριν τρία χρόνια αποφάσισα να το αναλάβω, πρόσθεσα πολλά σύγχρονα μηχανήματα γυμναστικής, εξοπλισμό για όλα τα σπορ και άλλαξα πολλά στο επιχειρηματικό κομμάτι. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, εκτός από δεδομένη ποιότητα και ανταγωνιστικές τιμές, οφείλει να παρέχει άμεση εξυπηρέτηση. Αυτό θεωρώ πως είναι το ποιοτικό μας πλεονέκτημα. Δεν βάζω σε προτεραιότητα τις παραγγελίες ανάλογα με το κέρδος που μου αποφέρουν, αν είναι των 10 ευρώ ή των 1000 ευρώ» λέει. 

Νέοι της επαρχίας: Mατθαίος Κoλοφωτιάς, Καρδίτσα-1
Φωτ. SHUTTERSTOCK

Μέσα από συμφωνίες με εταιρείες ταχυμεταφορών αλλά και έχοντας αποθήκες, εκτός από την κεντρική στην Καρδίτσα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατάφερε να στήσει ένα αποτελεσματικό δίκτυο ώστε τα προϊόντα να παραδίδονται ταχύτατα. Θυμάται πως πριν από λίγα χρόνια μια ποδοσφαιρική ομάδα είχε κάνει μια μικρή παραγγελία αξεσουάρ. Την επόμενη μέρα τα προϊόντα είχαν παραδοθεί και το www.megafitness.gr του Ματθαίου απέκτησε έναν σημαντικό σταθερό πελάτη. Ακολούθησαν κι άλλες μεγάλες και μικρές ομάδες, γυμναστήρια, αλλά και ιδιώτες. Πρόσφατα και εν μέσω καραντίνας, του ζητήθηκε να παραδώσει μια σειρά από μηχανήματα και όργανα για ένα οικιακό γυμναστήριο. «Θα ήταν όλα πολύ δύσκολα, αν τα προϊόντα μας δεν ήταν ετοιμοπαράδοτα, έτσι μαζί με τους συνεργάτες μου ολοκληρώσαμε το απαιτητικό πρότζεκτ σε 48 ώρες και ο πελάτης μου έμεινε εξαιρετικά ευχαριστημένος». 

Στην εταιρεία απασχολούνται πέντε υπάλληλοι, οι περισσότεροι συνομίληκοί του. Ο Ματθαίος εργάζεται 12 ώρες κάθε μέρα. «Με αμείωτες αντοχές!» λέει. Έχει εξωτερικούς συνεργάτες για το digital marketing, επενδύει ένα σεβαστό ποσό στην διαφήμιση του eshop ενώ συνεργάζεται και με εταιρείες που παρέχουν service μετά την πώληση σε όλα τα προϊόντα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Πάτρα και φυσικά σε όλη τη Θεσσαλία, ένα έξτρα και σημαντικό προνόμιο για τους πελάτες του. 

«Γιατί δεν αποφασίζεις να έρθεις στην Αθήνα;» ρωτάνε πολλοί. Η απάντηση είναι μάλλον αναμενόμενη. «Επειδή ξυπνάω στις 8.30 και είμαι στη δουλειά μου σε δέκα λεπτά με τα πόδια. Κάνω μια διαδρομή που με βοηθάει να χαλαρώνω και ταυτόχρονα σκέφτομαι. Αυτή η ευκολία δεν ανταλλάσσεται. Περπατάω και χαιρετώ όποιον συναντήσω στο δρόμο. Στις 3μ.μ. φεύγω για λίγο από το γραφείο, ακολουθώ μια συγκεκριμένη αθλητική ρουτίνα καθημερινά και μετά το φαγητό, επιστρέφω στη δουλειά ξεκούραστος. Με έδρα την Καρδίτσα μπορώ να είμαι σε δύο ώρες στη Θεσσαλονίκη και σε τρεις στην Αθήνα, ενώ τα ταξίδια δεν μου λείπουν, υπό κανονικές συνθήκες, καθώς λόγω δουλειάς χρειάζεται να πηγαινοέρχομαι. Αρκετές φορές το χρόνο επισκέπτομαι την Ευρώπη, αλλά και την Ινδία και την Κίνα για συναντήσεις, καθώς επιθυμώ να βλέπω και να επιλέγω τα προϊόντα που αγοράζω για το κατάστημα, έχω συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια ενώ παράλληλα το ταξίδι με βοηθά στο να αναπτύσσω συνεχώς νέες ιδέες» αναφέρει. 

«Η Καρδίτσα που αγαπώ»

Νέοι της επαρχίας: Mατθαίος Κoλοφωτιάς, Καρδίτσα-2
Φωτ. SHUTTERSTOCK

«Κάποιοι την ονομάζουν δεύτερο Άμστερνταμ, καθώς οι ντόπιοι χρησιμοποιούμε αρκετά τα ποδήλατά μας για μετακίνηση και βόλτες. Μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει το γύρο της πόλης με ποδήλατο, το προτείνω ανεπιφύλακτα και στους επισκέπτες. Ακόμα, την Καρδίτσα την αγαπώ γιατί είναι πράσινη και σου δίνει επιλογές για εξωτερικές δραστηριότητες. Μπορεί κανείς να απολαύσει πρωινό τρέξιμο στο αθλητικό πάρκο δίπλα στο Στάδιο, την επόμενη να επισκεφθεί το Παλέρμο, που προσφέρεται για διαφόρων τύπων άσκηση, έχει ειδικό ταρτάν, γήπεδο τένις, ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Η επίσημη «πράσινη» βόλτα στην πόλη όμως έχει αφετηρία το Άλσος Παυσίλυπο, ένα αστικό πάρκο αναψυχής στο κέντρο, ιδανικό για ηρεμία, περισυλλογή αλλά και μια καθημερινή αναζωογονητική βόλτα. Μια άλλη συνηθισμένη διαδρομή είναι αυτή που ενώνει την πλατεία Νικολάου Πλαστήρα με την πλατεία Δικαστηρίων, όπου συγκεντρώνονται καφέ, εστιατόρια και εμπορικά. 

«Σίγουρα ο επισκέπτης, ειδικά αν είναι κρεατοφάγος, θα εκτιμήσει την τοπική κουζίνα. Είμαστε γνωστοί για το ποιοτικό κρέας και τα κάθε λογής ψητά. Αν έπρεπε να ξεναγήσω κάποιον επισκέπτη, δεν θα τον άφηνα να φύγει χωρίς μια βόλτα στην κοντινή Λίμνη Πλαστήρα (περίπου 25 λεπτά), για τα μοναδικά τοπία, αλλά και για δραστηριότητες στη φύση όπως η ιππασία, η τοξοβολία και το ποδήλατο. Σε κοντινή απόσταση υπάρχει και το χωριό Φανάρι, με το βυζαντινό του κάστρο να στολίζει το χωριό σαν κορώνα. Άλλη μια βόλτα με ωραία θέα είναι τα Κανάλια, σε μικρό υψόμετρο αλλά με μαγική θέα στην πεδιάδα της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Τους οινολάτρεις θα τους πήγαινα στην περιοχή του Μεσενικόλα και στο Μορφοβούνι, για να δοκιμάσουν την τοπική ποικιλία Μαύρο Μεσενικόλα σε διάφορες εκδοχές. Για σουβενίρ θα τους πρόσφερα μέλι ελάτης ή βελανιδιάς, από τα δάση της περιοχής όπως και εξαιρετικά βότανα. Όλα τα έχει η Καρδίτσα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή