Μετακινήσεις λόγω Πάσχα: Απαγορεύθηκε η έξοδος σε 923 οχήματα

Μετακινήσεις λόγω Πάσχα: Απαγορεύθηκε η έξοδος σε 923 οχήματα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου που προσπάθησαν να μετακινηθούν προς την περιφέρεια για τις γιορτές του Πάσχα. Από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι χθες το πρωί οι αστυνομικοί της Τροχαίας υποχρέωσαν τους οδηγούς 923 οχημάτων να κάνουν αναστροφή στα διόδια και να επιστρέψουν στην πρωτεύουσα, καθώς δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά μετακίνησης. Στη διάρκεια του τριημέρου, από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν 36.119 οχήματα με κατεύθυνση προς Κόρινθο, ενώ το αντίθετο δρομολόγιο ακολούθησαν 35.237. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν 17 παραβάσεις, ενώ υποχρέωσαν τους οδηγούς 755 οχημάτων να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Αττική. Τα διόδια της Μαλακάσας αντίστοιχα διέσχισαν 45.961 οχήματα με κατεύθυνση προς Λαμία, ενώ 45.892 επέστρεψαν στην Αττική. Βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και υποχρεώθηκαν σε αναστροφή οδηγοί 168 οχημάτων. 

«Οσοι έφυγαν ξαναγύρισαν», σχολίασε στην «Κ» αξιωματικός της Τροχαίας, διευκρινίζοντας ότι οι περισσότεροι πραγματοποίησαν σύντομες εξορμήσεις εντός ορίων της Περιφέρειας Αττικής, στον Κάλαμο, στον Ωρωπό και αλλού. Ο ίδιος επεσήμανε ότι «ο αριθμός των 900 επιστροφών είναι αρκετά μεγάλος» και προέβλεψε ότι αρκετοί θα επιχειρήσουν και τις επόμενες ημέρες να ταξιδέψουν εκτός Αττικής για τις γιορτές του Πάσχα: «Είναι ανθρώπινο σε ένα βαθμό, αρκετοί έχουν ηλικιωμένους συγγενείς στην επαρχία, σπίτια που έχουν καιρό να επισκεφθούν κ.ά.». Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι από τους οδηγούς στους οποίους δεν επετράπη να συνεχίσουν την πορεία τους δεν είχαν βεβαιώσεις από το σύστημα «Εργάνη» ή χαρτιά από την εφορία που να δικαιολογούν μετάβαση προς τη μόνιμη κατοικία τους. «Αρκετοί έδειχναν μια υπεύθυνη δήλωση ότι πάω στο τάδε μέρος που μένουν οι γονείς μου. Με τα λόγια, ίσως και λίγο παράπονο ευελπιστούσαν ότι θα έπειθαν τους αστυνομικούς στα σημεία ελέγχου». 

Μετακινήσεις λόγω Πάσχα: Απαγορεύθηκε η έξοδος σε 923 οχήματα-1

Τα λιμάνια

Εντατικοί έλεγχοι γίνονται και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Στο διάστημα Παρασκευής – Κυριακής έφυγαν από τον Πειραιά 10.576 επιβάτες. Απαγορεύθηκε η επιβίβαση σε 250 άτομα λόγω έλλειψης βεβαιώσεων μετακίνησης. Χθες Δευτέρα, απαγορεύθηκε σε περίπου 50 επιβάτες να ταξιδέψουν από τον Πειραιά με προορισμό τα νησιά. Είτε δεν είχαν εκδώσει βεβαιώσεις μέσω του συστήματος «Εργάνη» είτε επέδειξαν στα στελέχη του Λιμενικού το Ε9, στο οποίο όμως τα εξοχικά τους εμφανίζονταν ως δευτερεύουσες και όχι ως κύριες κατοικίες. Οι έλεγχοι και στα λιμάνια θα συνεχιστούν, ενώ το λιμάνι του Πειραιά για να ελέγξει την εφαρμογή των μέτρων αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή