Μ. Παγώνη: Με self-tests οι επισκέψεις ενόψει Πάσχα

Μ. Παγώνη: Με self-tests οι επισκέψεις ενόψει Πάσχα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη διεξαγωγής self-tests από τους πολίτες ενόψει Πάσχα, επεσήμανε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη τόνισε πως για να υπάρχει σιγουριά, το βράδυ της Ανάστασης οι οικοδεσπότες και αυτοί που θα επισκεφτούν μια οικογένεια θα πρέπει να έχουν κάνει self-test, ενώ όσοι πάνε εκκλησία Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο κ.λπ. να κάνουν χρήση διπλής μάσκας γιατί δεν είναι εύκολο να κρατηθούν οι αποστάσεις.

Αναφερόμενη στα στατιστικά των τελευταίων ημερών, επεσήμανε πως η πληρότητα ΜΕΘ στην Αττική τις τελευταίες μέρες είναι 89%, στην Θεσσαλονίκη 91%, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι 87%. «Οι τελευταίες εφημερίες συγκριτικά με τις προηγούμενες 3-4 βδομάδες δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθεροποιήση και ελάχιστη μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ευχόμαστε να γίνει περισσότερο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παγώνη απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κλείσουν ραντεβού και να πάνε να εμβολιαστούν και σημείωσε πως ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι για να αποκτηθεί η ανοσία. Υπογράμμισε πως το 70% όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι και πως υπάρχουν και κάποιοι που έχουν κάνει την πρώτη δοση και δεν έχουν προλάβει να κανουν την 2η δόση. 

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη στάση αναμονής στους εμβολιασμούς με Astrazeneca για όσες εγκυμονούν ή σκοπεύουν να κυοφορήσουν, ενώ για όσους έχουν θέμα με τα αιμοπετάλια είπε να το συζητούν με τους γιατρούς του.

Μιλώντας για την ινδική μετάλλαξη επεσήμανε πως δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία. «Αυτό που έχουμε ως στοιχείο σήμερα είναι πως το πρώτο κρούσμα δεν είχε σχέση με ταξίδια, το άλλο είχε με το Ντουμπάι, ενώ τα συμπτώματα και στα δύο περιστατικά είναι απλά. Το ψάχνουμε και έντος των ημερών νομιζω θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή