Οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησής του καταγγέλλει ο Μιωνή

Οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησής του καταγγέλλει ο Μιωνή

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησης του ιδίου αλλά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου, με κεντρικό πρόσωπο τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μίλησε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος εξετάστηκε χθες για δεύτερη συνεχή ημέρα και ολοκλήρωσε την πολύωρη κατάθεσή του. Ο κ. Μιωνή, βασικός μάρτυρας κατηγορίας για τη δεύτερη δικογραφία (εκτός από εκείνη της Novartis) που εστάλη με απόφαση της Βουλής σε δικαστική έρευνα για τον τέως υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τυχόν συμμετόχους του, εισαγγελείς Διαφθοράς και δημοσιογράφους, κατέθεσε νέα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, που ισχυροποιούν τις καταγγελίες του περί δόλιας στοχοποίησής του, καθώς και του δικηγόρου του Σταύρου Παπασταύρου, λόγω της πολιτικής του τοποθέτησης στη Νέα Δημοκρατία και των σχέσεών του με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Ο δικηγόρος

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι και δικηγόρος που είχε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατονόμασε, του επιβεβαίωσε σε συνομιλία που είχαν, το σχέδιο στοχοποίησης του ιδίου αλλά και του Σταύρου Παπασταύρου.

Νέα στοιχεία, σύμφωνα με πληροφορίες, προσκόμισε στην ανάκριση ο κ. Μιωνή και για την εμπλοκή στη στοχοποίησή του, των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της, ενώ δεν άφησε έξω από το κάδρο των ευθυνών ούτε τους δημοσιογράφους που εμπλέκονται στην υπόθεση και κυρίως τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μιωνή κατονόμασε ως «κεντρικό πρόσωπο» της εκβίασής του τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και πρόσθεσε ότι η ομάδα που είχε στοχοποιήσει τον ίδιο, σκοπό είχε την αποκόμιση χρημάτων, ενώ παράλληλα «πουλούσε» στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική εμπλοκή του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου λόγω των πολιτικών σχέσεων με τη Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Οι ανακρίσεις με τη διαδικασία του Ειδικού Δικαστηρίου για τον τέως υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένεται να κριθεί το μείζονος σημασίας θέμα πώς θα καταθέσουν, αν καταθέσουν, οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Πρόκειται για δύο μάρτυρες που έχουν έως τώρα εξεταστεί υπό καθεστώς προστασίας, ανωνύμως, και στις καταγγελίες του βασίστηκε η ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών χωρίς να επιβεβαιωθούν από άλλα στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή